Fake polls «βλέπει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εταιρείες-φαντάσματα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη»

Fake polls «βλέπει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εταιρείες-φαντάσματα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη»

Παρά το γεγονός ότι καυτηριάστηκε και εκ των έσω , ως δηλωτική της νευρικότητας της ηγεσίας, η προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ , ύστερα από τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας Commonview, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο θέμα.

Κατά τη συνάντησή του με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Mariya Gabriel, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε « ότι και τα fake polls έχουν κάνει, πλέον, αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, καθώς συχνά μη εγγεγραμμένες εταιρείες «φαντάσματα», αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη». Υπενθυμίζεται πως η δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρίας αποτύπωνε εντυπωσιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ .

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ο κίνδυνος από τη διάδοση των fake news και διαπιστώθηκε ότι απαιτείται η οργανωμένη αντιμετώπισή τους.

Πάντως ως επίκεντρο της συνάντησης, ορίστηκε η διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να τονίζει την ανάγκη ένταξης των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της μετα-πανεπιστημιακής πιστοποίησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter