Επιμένει στο θέμα

Fake polls «βλέπει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εταιρείες-φαντάσματα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη»

Παρά το γεγονός ότι καυτηριάστηκε και εκ των έσω , ως δηλωτική της νευρικότητας της ηγεσίας, η προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ , ύστερα από τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας Commonview, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο θέμα.

Κατά τη συνάντησή του με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Mariya Gabriel, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε « ότι και τα fake polls έχουν κάνει, πλέον, αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, καθώς συχνά μη εγγεγραμμένες εταιρείες «φαντάσματα», αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη». Υπενθυμίζεται πως η δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρίας αποτύπωνε εντυπωσιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ .

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ο κίνδυνος από τη διάδοση των fake news και διαπιστώθηκε ότι απαιτείται η οργανωμένη αντιμετώπισή τους.

Πάντως ως επίκεντρο της συνάντησης, ορίστηκε η διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να τονίζει την ανάγκη ένταξης των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της μετα-πανεπιστημιακής πιστοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.