Φάμελλος: Αν η κυβέρνηση έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση ορισμένων συμφερόντων, αυτό δεν είναι το συμφέρον των Ελλήνων (Video)

Φάμελλος: Αν η κυβέρνηση έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση ορισμένων συμφερόντων, αυτό δεν είναι το συμφέρον των Ελλήνων (Video)

Συνέντευξη στο Kontra News παραχώρησε ο Σωκράτης Φάμελλος και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα που αποκάλυψε το documentonews.gr, με τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος στο παρελθόν ήταν σύμβουλος της Lamda Development.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Πράγματι σήμερα προέκυψε από δημοσιεύματα πως ο κ. Οικονόμου ήταν τεχνικός σύμβουλος της Lamda Development, δηλαδή της εταιρείας που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού και είμαστε τώρα στη φάση με την ολοκλήρωση των υπουργικών αποφάσεων και του διαγωνισμού για το καζίνο να παραλάβει τον χώρο έτσι ώστε να μπουν και οι μπουλντόζες μέσα και μου ήρθε στο μυαλό όλα αυτά που συνέβησαν και προεκλογικά, οι ανακοινώσεις που έβγαλε η εταιρεία, οι οποίες είχαν ένα αντικυβερνητικό χαρακτηριστικό. Εγώ, ο κ. Σταθάκης και ο κ. Φλαμπουράρης είχαμε ανακοινώσει τότε ότι λειτουργούσε σα να είχε μία πολιτική συμμαχία με τη ΝΔ.

Τώρα όμως με τα δημοσιεύματα αποκαλύφθηκε ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος που έχει τα θέματα χωροταξίας ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της Lamda Development και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά της εταιρείας. Και μπαίνει ένα ερώτημα τώρα. Ποια είναι η δεοντολογία της τοποθέτησης του υφυπουργού; Δεν είναι ελεγχόμενος, είναι ο διαπραγματευτής, αυτός που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου και τα συμφέροντα της εταιρείας. Βέβαια δεν ψέγω τον κ. Οικονόμου για το επάγγελμά του που έκανε μέχρι τώρα. Το πρόβλημα είναι ο κ. Μητσοτάκης, για ποιο λόγο τοποθέτησε εκεί τον κ. Οικονόμου, γνωρίζοντας ότι είναι ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας με την οποία το Δημόσιο πρέπει να διαπραγματευθεί, να δημιουργήσει τους όρους και τους κανόνες για μία επένδυση που θα εξυπηρετήσει και το δημόσιο συμφέρον. Σαφέστατα η εργασία, οι κατασκευές, οι επενδύσεις είναι δημόσιο συμφέρον αλλά ταυτόχρονα τα πολεοδομικά ζητήματα, τα περιβαλλοντικά, η δημόσια υπηρεσία, αυτά που αλλάξαμε εμείς τη σύμβαση στη Βουλή, είναι θέματα δημοσίου συμφέροντος άρα από ποια μεριά θα γίνεται η διαπραγμάτευση;

Παραβιάζεται ο κανόνας της εξυπηρέτησης μόνο του δημοσίου συμφέροντος; Αυτό είναι θέμα δεοντολογίας της κυβέρνησης. Και γι’ αυτό εκδήλωσα κι εγώ το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη αν γνώριζε για τη θέση αυτή του κ. Οικονόμου. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν κρυφό, ούτε πιστεύω πως το έκρυψε ο κ. Οικονόμου και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Γιατί αν πρόκειται η κυβέρνηση αυτή να έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση ορισμένων συμφερόντων, αυτό δεν είναι το συμφέρον των Ελλήνων και πρέπει να το πούμε στους Έλληνες πολίτες. Όλη αυτή η συζήτηση περί ανάπτυξης για όλους και εργασίας για όλους, αποκαλύπτεται πως είναι όχι για λίγους αλλά για συγκεκριμένους, οι οποίοι είχαν κάνει και συγκεκριμένες επιλογές πριν τις εκλογές προς όφελος της ΝΔ. Το θεωρώ ότι αυτό το θέμα είναι μεγάλης πολιτικής σημασίας και υψηλής πολιτικής δεοντολογίας και δημοκρατικής ευαισθησίας».

Δείτε μετά το 10ο λεπτό την τοποθέτηση του κ. Φάμελλου για τον κ. Οικονόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter