Φάμελλος για Ασημακοπούλου: Απαιτούνται απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη και ανάληψη πολιτικής ευθύνης (Video)

Φάμελλος για Ασημακοπούλου: Απαιτούνται απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη και ανάληψη πολιτικής ευθύνης (Video)

«Απαιτούνται απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Απαιτείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Απαιτούνται απαντήσεις και από τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος για τα e-mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την ευρωβουλευτή «δημιουργεί σοβαρότατους προβληματισμούς για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και για τη χρήση τους, όπως και για την αξιοπιστία και τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα από την Πολιτεία» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική έρευνα που αφορά στην υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αναλυτικά η δήλωση Φάμελλου:

«Ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να συναντήσουμε σήμερα τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γιατί είχαμε καταγγελίες και στο κόμμα μας, αλλά και πολλά δημοσιεύματα, σχετικά με τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την ευρωβουλευτή και υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, την κα Ασημακοπούλου, κάτι που δημιουργεί σοβαρότατους προβληματισμούς για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και για τη χρήση τους, όπως και για την αξιοπιστία και τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα από την Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Αρχής κύριος Κωνσταντίνος Μενουδάκος μας ενημέρωσε, όπως γνωρίζαμε και από χθεσινό Δελτίο Τύπου, ότι έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από την Αρχή.

Διατυπώσαμε την πεποίθησή μας ότι έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, το οποίο συνδέεται με τα θέματα του Κράτους Δικαίου, των συνταγματικών προβλέψεων και ακόμα και με τα ζητήματα διενέργειας των ευρωεκλογών και της επιστολικής ψήφου.

Ζητήσαμε από την Αρχή, την οποία σεβόμαστε απολύτως ως θεσμό, να επιταχύνει την έρευνα και να δώσει απαντήσεις.

Ζητάμε παράλληλα, να υπάρχουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία, διότι δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

  • Υπάρχει αξιοπιστία στις βάσεις δεδομένων;
  • Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα;
  • Ποιος τα διαχειρίστηκε και
  • Για ποιο λόγο αυτά αξιοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς;

Πιστεύουμε ότι αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δώσει και η Δικαιοσύνη. Διότι οι πολίτες πρέπει να έχουν υψηλό αίσθημα Δικαίου για την κοινωνία μας.

Πρέπει να ενισχύεται η Δημοκρατία μας κι όχι συνεχώς να απαξιώνονται οι συνταγματικές προβλέψεις, να απαξιώνονται οι θεσμικές προβλέψεις και να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου της χώρας μας.

Απαιτούνται απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Απαιτείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Απαιτούνται απαντήσεις και από τη Δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε – Όλα θα αλλάξουν από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια (Video)

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη – «Καθαρός ουρανός δεν φοβάται» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για σόου Μητσοτάκη: Η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε – Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο

Ο Κύρτσος ερμηνεύει την εμμονή Μαξίμου κατά Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Θύμιου Γεωργόπουλου – Πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter