Φάμελλος για ελληνοτουρκικά: «Εμείς δεν παρασυρόμαστε όπως η ΝΔ στις Πρέσπες»

Φάμελλος για ελληνοτουρκικά: «Εμείς δεν παρασυρόμαστε όπως η ΝΔ στις Πρέσπες»

«Τι σημαίνει υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας», διερωτήθηκε ο πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε ότι «αυτά δε λέγονται πριν την διαπραγμάτευση». Στηρίζουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε σοβαρά ερωτήματα, υπογράμμισε, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» για τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε μία σειρά από ερωτήματα που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την επανεκκίνηση του διαλόγου και της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά αν η διαφωνία για την ΑΟΖ, για την υφαλοκρηπίδα είναι «η βασική ή η μόνη διαφορά», όπως και κατά πόσον είναι νομική ή «γεωπολιτική» όπως ισχυρίστηκε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα θέσει προϋποθέσεις η Ελλάδα για την πώληση των F 16 στην Τουρκία;», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος διερωτώμενος επίσης «αν η Ελλάδα θα θέσει την ατζέντα στη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την οποία και εκκίνησε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ».

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει διάλογος και προοπτική ειρήνης», επανέλαβε Σωκράτης Φάμελλος, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει κατοχυρώσει ότι είναι δύναμη πατριωτική».

«Μας έχει δημιουργήσει μία ανησυχία ο τρόπος που τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά εμείς βάζουμε θετική ατζέντα στην κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε ίδιοι με τη Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλουμε να προχωρήσει ο διερευνητικός διάλογος και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν παρασυρόμαστε από τη στάση που είχε κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στις Πρέσπες». Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη. «Από τα διυλιστήρια δεν έχουν πάρει ούτε 1 ευρώ», συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι «το market pass προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών». Επίσης, αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις Μηταράκη, Φλωρίδη και Βορίδη, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «αυτό δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης».

Τέλος σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει «και να ψηφίζουν οι απόδημοι και να εκλεγούν αντιπροσώπους» και πρόσθεσε: «τους λέμε δώστε λίγο χρόνο να γίνει συζήτηση αλλά η κυβέρνηση τους θέλει μόνο για εκλογικό ακροατήριο. Είναι υποκριτικό να λες μία εβδομάδα διαβούλευση και μετά ψήφιση στη Βουλή», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά, ο κύριος Φάμελλος επέμεινε ότι μετά το μεγάλο σοκ της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έκανε σε πολύ μικρό διάστημα μεγάλες αλλαγές», συμπληρώνοντας ότι «είναι σημαντικό πως η πολιτική Γραμματεία έχει δημιουργήσει οδικό χάρτη τόσο σύντομα. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε υποχρεωμένοι να ανακαλύψουμε το καινούργιο, δεν θα είναι εύκολη διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter