Φάμελλος για παράταση ασυλίας τραπεζιτών: «Ποιο “πλυντήριο” θέλετε να υπηρετήσετε πάλι κ. Φλωρίδη»

Φάμελλος για παράταση ασυλίας τραπεζιτών: «Ποιο “πλυντήριο” θέλετε να υπηρετήσετε πάλι κ. Φλωρίδη»

«Γιατί δεν εφαρμόζετε άμεσα η άρση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και πάει 4,5 μίνες μετά; Γιατί κ. Φλωριδη δεν την εφαρμόζετε άμεσα (σ.σ. την άρση); Ποιο πλυντήριο θέλετε πάλι να υπηρετήσετε κ. Φλωρίδη;» ρώτησε ευθέως ο Σωκράτης Φάμελλος τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εφ΄ όλης της ύλης κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο.

Ο κ. Φάμελλος επιτέθηκε μετωπικά στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κρίνοντας αναρμόδιο τον υπουργό, Γιώργο Φλωρίδη, αλλά και τον υφυπουργό, Γιάννη Μπούγα, να μιλήσουν για το κράτος δικαίου. «Ο κ. Φλωρίδης δεν ήρθε να το υπερασπιστεί τις αλλαγές στον αστικό κώδικα» είπε για την «εξαφάνιση» του υπουργού κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μπούγας απείχε από τη ψηφοφορία.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον υφυπουργό Δικαιοσύνης πως δεν σέβεται το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και συναινεί στην ύπαρξη αόρατων παιδιών και γονέων.

Εξήγησε δε το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε «για να κάνετε μια χάρη στη φράξια Σαμαρά – Βορίδη». «Θλετε να εξευμενίσετε την ακροδεξιά φράξια της ΝΔ και να παραπλανήσετε για ακόμη μια φορά το εκλογικό ακροατήριο» συμπέρανε, προσθέτοντας πως όταν περιστέλλονται δικαιώματα η ΚΟ «είναι μπετόν αρμέ», ενώ όταν συμβαίνει το αντίθετο «δεν ψηφίζει το 1/3 της ΚΟ».

«Χυδαίο το κλείσιμο του καταλόγου της Εξεταστικής»

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε ότι η ΝΔ απέτρεψε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για να μη διερευνηθούν οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή.

«Είναι χυδαίο ότι αποφασίσατε χθες να κλείσετε τον κατάλογο μαρτύρων στην Εξεταστική» σχολίασε και υπογράμμισε πως πρόκειται για προσβολή στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στα θύματα και τους συγγενείς τους. «Είναι δυνατόν να θέλετε να φιμώσετε την Εξεταστική;» αναρωτήθηκε, παραθέτοντας τους μάρτυρες που δεν κλήθηκαν με ευθύνη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή και τονίζοντας τη μη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή.

«Και έχετε το θράσος μετά από αυτήν την επιλογή να μας μιλάτε για κράτος δικαίου» διαπίστωσε, κατηγορώντας τον κ. Φλωρίδη πως προστατεύει το πρεστίζ της κυβέρνησης «χωρίς ιερό και χωρίς όσιο». «Δεν μπορεί να μας μιλήσει για τάξη και ασφάλεια η Δεξιά γτιατί είναι η παράταξη της αδικίας που δεν μπορεί να μιλήσει ιγια το δίκιο του λάου γιατί υπηρετεί το δίκιο λίγων συμφερόντων και το το μόνο που κάνει για τον ελληνικό λαό είναι αδικία και φτωχοποίηση» ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter