Φάμελλος: Η δυνατότητα φοροελαφρύνσεων αποτελεί επίτευγμα ολόκληρης της κοινωνίας και όχι έργο της ΝΔ

Φάμελλος: Η δυνατότητα φοροελαφρύνσεων αποτελεί επίτευγμα ολόκληρης της κοινωνίας και όχι έργο της ΝΔ

«Η σημερινή δυνατότητα φοροελαφρύνσεων αποτελεί επίτευγμα ολόκληρης της κοινωνίας. Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν αυτή που κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα έξω από τη Μνημονιακή περιπέτεια, τη μεγαλύτερη περιπέτεια από την εποχή της Μεταπολίτευσης ενώ, οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνες για τη χρεωκοπία που μας οδήγησε εκεί» δήλωσε ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, αποτελεί μία σοβαρή αντιδημοκρατική υποχώρηση η οποία πρέπει να προβληματίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Για ποιο επιτελικό κράτος μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς διαβούλευση και διαφάνεια;» συμπλήρωσε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», ενώ, αναφερόμενος στη ΔΕΗ, επανέλαβε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για χρεωκοπία όταν αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας η οποία στηρίζει την παραγωγική βάση της χώρας. Η καταστροφολογία δεν μπορεί να αποφέρει οφέλη στη ΔΕΗ, παρά μόνο να την απαξιώσει. Θα περιμένουμε ο κύριος Χατζηδάκης να παρουσιάζει αναλυτικά το σχέδιο του για την εταιρεία ώστε, να μπορέσουμε στη συνέχεια να κάνουμε μία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσιάστηκε αρκετά επιφυλακτικός σε σχέση με τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης και ειδικότερα, την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος και του φορολογικού νομοσχεδίου. Προχώρησε ακόμη, σε σχόλιο για το Ειδικό Χωρικό στο Μάτι και τη ΔΕΗ.​

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Σε σχέση με τις Γενικές Γραμματείες

Ο τρόπος επιλογής Γραμματέων ήταν μία μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ψήφιση νόμου, το 2016. Ο εν λόγω νόμος προέβλεπε την ανάδειξη των Γενικών Γραμματέων από Μητρώο στελεχών, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό. Η Νέα Δημοκρατία ξεχνάει ότι οι νόμοι δεν ανήκουν στα πολιτικά κόμματα αλλά, συνολικά στην κοινωνία. Δυστυχώς, αντίθετα με τις εξαγγελίες περί επανίδρυσης του κράτους που γίνονται με φανφάρες και πυροτεχνήματα, βλέπουμε μία Νέα Δημοκρατία έρχεται απλώς να καλύψει κομματικές επιλογές, που δεν επιφέρουν καμία διοικητική αποτελεσματικότητα.

Προχωράει ακόμη η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, δύο Αρχές με κεντρικό ρόλο στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Υδάτων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προχώρησε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις:

-Στην αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης υδατικών πόρων και τη σύνταξη σχεδίων διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας

-Στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου λυμάτων, με χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. ώστε, κάθε οικισμός με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων να αποκτήσει αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό

-Στην εκπόνηση Στρατηγικής για την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δράσεων για την παρακολούθηση της ποιότητας των ελληνικών θαλασσών

-Στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την παρακολούθηση της τιμολόγησης, ανάλυσης και μείωσης του κόστους νερού, σε όλες της Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τις υπηρεσίες ύδρευσης της χώρας

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αποκτούν περισσότερη βαρύτητα αν λάβουμε υπόψη ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα πλήρωνε υψηλά πρόστιμα για απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα. Συνεχίζει να είναι επιπλέον, μία χώρα που ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, έχει 40% διαρροή νερού από τα δίκτυα.

Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος από την άλλη, δημιουργήθηκε με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας και επιφορτίστηκε πρόσφατα με την αρμοδιότητα ελέγχου των περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Η κατάργησή της δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δημιουργεί φόβους για ενδεχόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Σε σχέση με τη δήθεν εξαγγελία του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Μάτι

Ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε άλλο ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η προ μελέτη, η διαβούλευση και η προέγκριση του σχεδίου εισήγησης της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΕΝ, για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Στο Σχέδιο προσδιορίζονται τα όρια και τα πλάτη των δρόμων, όπως και οι περιοχές απαγόρευσης δόμησης λαμβάνοντας υπόψη τον απαράβατο όρο πρόσβασης στην παραλία. Πρόκειται για το σχέδιο πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής από την αρχή, με πρόβλεψη ελεύθερων χώρων συνάθροισης και εξόδων διαφυγής. Αυτό είναι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα βασιστούν οι άδειες κατεδαφίσεων ή ανέγερσης και ανακατασκευής των κτισμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter