Φάμελλος: Η Ελλάδα να μη λειτουργεί ως «ουρά» ή προκεχωρημένο φυλάκιο μίας υπερδύναμης

Φάμελλος: Η Ελλάδα να μη λειτουργεί ως «ουρά» ή προκεχωρημένο φυλάκιο μίας υπερδύναμης

Η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση, αντιθέτως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο θέμα του ποδοσφαίρου αναφέρει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντας και Ενέργειας και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και προσθέτει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αγαστές και διαπλεκόμενες σχέσεις με τα συμφέροντα.

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα υποστηρίζει ότι «η λογική “κατευνασμού” και η επιλογή της κυβέρνησης να λειτουργεί η Ελλάδα ως “ουρά” ή προκεχωρημένο φυλάκιο μίας υπερδύναμης δεν υποστηρίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό λέει ότι «λόγω της ιδεοληψίας και της ανικανότητάς της, η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας». Για τα πλωτά φράγματα αναφέρει ότι «δεν χρειάζεται να εκθέτουμε τη χώρα στο εξωτερικό με προτάσεις που ίσως ικανοποιούν ένα περιορισμένο ακροατήριο της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, αλλά είναι παράλογες, ανεφάρμοστες, αναποτελεσματικές, αμφισβητούμενες ως προς το διεθνές δίκαιο».

Μιλάει για την διεύρυνση και την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για το όνομα, το πρόγραμμα, και το συνέδριο του Μαΐου, θα γίνει με στόχο αυτός ο διάλογος να εμπνεύσει και να αθροίσει δυνάμεις». Σημειώνει πάντως ότι «οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2019 επέλεξαν μια γνήσια αριστερή και ριζοσπαστική φυσιογνωμία, είτε προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, είτε όχι».

Τέλος, αναφέρεται στο θέμα της απολιγνιτοποίησης που έχει στην ατζέντα της και η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα, η απολιγνιτοποίηση χρησιμοποιείται εργαλειακά, ως σύνθημα, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να κρύψει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης όλων των εταιρειών και δικτύων Ενέργειας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter