Φάμελλος: «Η κυβέρνηση οξύνει τα προβλήματα των υπηρεσιών ύδρευσης με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους»

Φάμελλος: «Η κυβέρνηση οξύνει τα προβλήματα των υπηρεσιών ύδρευσης με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους»

Την υποστήριξή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις διεκδικήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά του σχεδίου συνένωσης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ της χώρας και των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στον δήμο Βόλβης.

Κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Βόλβης και το προσωπικό της ΔΕΥΑ, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Για εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ζήτημα πρόσβασης του πολίτη στο αγαθό του νερού, σε υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές, είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας και πρέπει να γίνεται με δημόσιο έλεγχο.

Σε πλήρη αντίθεση, η κυβέρνηση επιμένει στη δημιουργία αγοράς για το νερό. Από το 2020 ανακοίνωσε σχέδιο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, για να είναι – τάχατες – βιώσιμες, ενώ την ίδια περίοδο οι ΔΕΥΑ επιβαρύνθηκαν σημαντικά με το ενεργειακό κόστος από τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ που επέβαλε η κυβέρνηση. Εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των ΔΕΥΑ και προσλήψεων, αλλά αντιθέτως οξύνει τα προβλήματά τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter