Φάμελλος: Με σχέδιο ο Χατζηδάκης έβαλε βρόχο στους φορείς Natura

Φάμελλος: Με σχέδιο ο Χατζηδάκης έβαλε βρόχο στους φορείς Natura

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας τον Κωστή Χατζηδάκη για προσχεδιασμένη προσπάθεια οικονομικής ασφυξίας στους φορείς Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura.

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα πρακτικά δύο έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, από τον Μάιο του 2019, είχε δεσμεύσει και εγκρίνει την ενίσχυση των φορών Natura κατά 282.000 ευρώ. «Αποδεικνύουμε ότι με σχέδιο ο κ. Χατζηδάκης έβαλε βρόχο στους συγκεκριμένους φορείς ενώ είχαν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Οικονομικών» είπε και χαρακτήρισε απαράδεκτο το κλείσιμο των εν λόγω φορέων από την κυβέρνηση.


https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/18/5ec2bdf0825e6366bb45cc42.pdf

«Δηλαδή, μας λέτε το εξής: Ότι είχατε παρατήσει επί 4 χρόνια τους φορείς στη μοίρα τους και την τελευταία στιγμή, πριν τις εκλογές, εγκρίνατε ένα μικρό ποσό για την ενίσχυσή τους» απάντησε αρχικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και πρώην σύμβουλος της Lamda Development, Δ. Οικονόμου. Συμπλήρωσε δε πως μπορεί μεν να πάρθηκε η απόφαση ενίσχυσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φορείς ενισχύθηκαν. «Δεν μπορείτε να ζητάτε τα ρέστα…» είπε, αποφεύγοντας να δώσει επί της ουσίας απάντηση στην καταγγελία του κ. Φάμελλου.

«Αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης»

Προηγουμένως, ο Σ. Φάμελλος ζήτησε να πληροφορηθεί τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει αναφορικά με την «σημαντική επίπτωση που είχε στα τιμολόγια ύδρευσης η αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους ενέργειας που έκανε ο κ. Χατζηδάκης στη ΔΕΗ». Μάλιστα, παρέθεσε την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Θέρμης, η οποία έκανε λόγο για αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης κατά 17% ως απόρροια της αύξησης του ενεργειακού κόστους -που επιβλήθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ- κατά 18,7%.

Στα παραπάνω, ο Δ. Οικονόμου επικαλέστηκε άγνοια γιατί ο μηχανισμός παρακολούθησης και εποπτείας των υπηρεσιών ύδατος δεν έχει ενημερώσει τα απαιτούμενα στοιχεία, καθώς αυτό γίνεται στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους. «Όταν εισαχθούν αυτά τα στοιχεία, θα καταχωρηθούν στο σύστημα και θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία. Για την ώρα, δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε στοιχεία που δεν έχουμε» απάντησε ο υφυπουργός. Ωστόσο, στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου παραδέχτηκε με παρρησία τις αυξήσεις της ΔΕΗ. «Η όποια αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ έγινε, έγινε λόγω της διάλυσης της ΔΕΗ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Δηλαδή, ο υφυπουργός θεωρεί σωτήριες της αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά τα παρεπόμενα των αυξήσεων αυτών, όπως αυτά καταδεικνύονται από τις καταγγελίες και τις αποφάσεις αρμόδιων φορέων, του είναι άγνωστα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter