Φάμελλος σε ΝΔ: Ποιους υπόπτους για ξέπλυμα εξυπηρετήσατε;

Φάμελλος σε ΝΔ: Ποιους υπόπτους για ξέπλυμα εξυπηρετήσατε;

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή την τροπολογία που αυξάνει κατά τρεις μήνες τη διορία παγώματος των περιουσιακών στοιχείων υπόπτων για ξέπλυμα από τον πρόεδρο της αρμόδιας Αρχής.

«Ποιες δεσμευμένες καταθέσεις εμπλεκομένων σε οικονομικό έγκλημα απελευθερώσατε;» ρώτησε ευθέως ο τομεάρχης Περιβάλλοντος στην Ολομέλεια σχετικά με την προηγούμενη αντίστοιχη ρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία είχε ανοίξει το δρόμο για το «ξεπάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, Κ. Φρουζή, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ανώτατο χρονικό όριο δέσμευσης περιουσίας 18 μηνών για όσους εμπλέκονται σε ¨μαύρο¨ χρήμα και οικονομικό έγκλημα και ως προπέτασμα καπνού να στέλνονται στο αρμόδιο δικαστικό όργανο που εντός τριμήνου οφείλει να αποφανθεί» είπε και πρόσθεσε πως η συμπολίτευση έρχεται και αλλάζει την εν λόγω ρύθμιση.

Υπενθύμισε δε πως όταν είχε θεσπιστεί η προηγούμενη ρύθμιση, οι Financial times «είχαν εκθέσει τη χώρα διεθνώς αναφορικά με την σχέση της πολιτικής εξουσίας με το οικονομικό έγκλημα».

«Και τώρα έρχεστε να μας επιβεβαιώσετε και εμάς και τον διεθνή Τύπο» σημείωσε και έθεσε το ερώτημα ποιων και πόσων τα περιουσιακά στοιχεία απελευθερώθηκαν. «Σε αυτό οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την απελευθέρωση των καταθέσεων. Και πόσες ακόμα τροπολογίες θα φέρετε για να καλύψετε τον εαυτό σας και τα ελαττώματα σας;» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter