Φάμελλος στη Βουλή: «Εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των κολεγίων – Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες»

Φάμελλος στη Βουλή: «Εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των κολεγίων – Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες»

«Τα πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις. Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες. Οι διδάσκοντες δεν υπόκεινται στο διευθυντικό δικαίωμα κανενός εργοδότη.Ούτε η ακαδημαϊκή διδασκαλία ούτε η έρευνα υπόκεινται στο δικαίωμα του εργοδότη» είπε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν την απόρριψη των ενστάσεων αντισυνταγματικότητας, επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας όταν προσπαθεί να μας πείσει για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου εφόσον με τις συνταγματικές προβλέψεις δεν τα πάει καθόλου καλά ο κ. Μητσοτάκης».

Θύμισε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τις παρεμβάσεις στον Τύπο και τις ανεξάρτητες Αρχές, την παρεμπόδιση της έρευνας για το έγκλημα των Τεμπών και το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Κατηγόρησε την πλειοψηφία για «κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος» που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα «πίσω από την ανωτατοποίηση των κολεγίων».

«Ο κ. Πιερρακάκης προσπαθώντας να μας πείσει, μας είπε ότι το Σύνταγμα δεν είναι τοτέμ!» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπίζεται ως υπουργός αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοιες εκφράσεις».

Κλείνοντας, κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα είναι αποπροσανατολιστική για να απαντήσει εμμέσως στο αίτημα της Νέας Αριστεράς για κοινή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter