Φάμελλος: Στο τέλος του έτους έρχονται μέτρα, που αφορούν το κοινωνικό κράτος και τη φορολογική ελάφρυνση

Φάμελλος: Στο τέλος του έτους έρχονται μέτρα, που αφορούν το κοινωνικό κράτος και τη φορολογική ελάφρυνση

Στην επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημείωσε πως η επόμενη φροντίδα είναι για την κυβέρνηση διπλή. Εξήγησε: «Δύο κεντρικοί στόχοι υπάρχουν πλέον μπροστά μας, το δικαίωμα στην εργασία σε μια δημοκρατική πολιτεία για όλους τους Έλληνες από τη μία και από την άλλη ισοτιμία για όλους τους πολίτες χωρίς διαφθορά, χωρίς διαπλοκή, σε ένα κράτος δικαίου».

«Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι πυλώνες οι οποίοι είναι το αύριο της χώρας, είναι αυτά που μας στερούσαν τόσα χρόνια, όχι μόνον τα μνημόνια, αλλά και οι πολιτικές των μνημονίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στη χειρότερη κρίση έκρυβαν μέσα τους και τη χειρότερη διαπλοκή» πρόσθεσε ο αν. υπουργός.

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη: «Δεν είμαστε απλά μια χώρα που έχει βγει από τα μνημόνια, έχουμε κερδίσει καλύτερα και μικρότερα πλεονάσματα από αυτά που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Από σήμερα θα λειτουργούμε κανονικά, όπως όλες αυτές οι χώρες, που τάχατες είχε ως πρότυπο η αντιπολίτευση, και αναφέρομαι στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία κ.λπ.. Όμως δεν είχε αυτές τις χώρες ως πρότυπο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με υπερκέρδη και offshore για λίγους είχε, για τους γνωστούς καναλάρχες που τους στήριζαν και τους στηρίζουν ακόμα».

O αν. ΥΠΕΝ σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία τούτη τη στιγμή είναι να υπάρξει βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, με μέτρα που θα έχουν να κάνουν και με το κοινωνικό κράτος, αλλά και με τη φορολογική ελάφρυνση. Μέτρα, όπως είπε, που θα εφαρμοστούν άμεσα, από το τέλος του 2018 και τις αρχές του 2019.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της κ. Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε: «Η πολιτική δεν γίνεται σε επίπεδο αρχηγών, και μάλιστα αρχηγών που λειτουργούν με κληρονομικό δικαίωμα, όπως συμβαίνει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής την τελευταία περίοδο. Η πολιτική γίνεται στην κοινωνία, με τους πολίτες. Όταν έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος όλων των πολιτών, ή τουλάχιστον άνω του 90%, γιατί η διαπλοκή και η μαύρη αγορά δεν μας ενδιαφέρουν, οι πολίτες θα αρνηθούν το δικαίωμα στην εργασία και στην πρόοδο για τα παιδιά τους; Οι πολίτες θα αρνηθούν το δικαίωμα στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους σε μια κοινωνία και οικονομία που θα είναι πρώτα απ’ όλα τίμια; Σε αυτούς κάνουμε πρώτα απ’ όλα εμείς την πρόταση.

Η Ευρώπη και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, έχουν ανάγκη μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα βάλει μπροστά δύο πράγματα: τη δημοκρατία και την εργασία. Το κάλεσμα λοιπόν είναι προοδευτικό, είναι δημοκρατικό, δεν έχει σχέση με κραυγές, δεν έχει σχέση με αποκλεισμούς, δεν έχει σχέση με βία και νοθεία. Αναφερόμαστε στην αγάπη για την πατρίδα, την πρόοδο και την προκοπή, και σε αυτό το κάλεσμα – πιστέψτε με – κανένας προοδευτικός Έλληνας, κανένας δημοκράτης δεν θα αρνηθεί να έχουμε μια κοινή συμπόρευση». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter