Φάμελλος στον προϋπολογισμό για συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: «Τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά θέλουν να βάλουν χέρι στο νερό»

Φάμελλος στον προϋπολογισμό για συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: «Τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά θέλουν να βάλουν χέρι στο νερό»

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού παρενέβη ο Σωκράτης Φάμελλος μετά την τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα της αγοράς ρεύματος και τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στις ΔΕΥΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν φορολόγησε 1 δισ. ευρώ υπερκέρδη των προμηθευτών ρεύματος και για την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Τόνισε δε πως η πλειοψηφία δεν θέλει να θεσπίσει όριο κέρδους για τη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, επιλέγοντας να αφήνει το «πάρτι» κερδοσκοπίας να εξελίσσεται, ενώ στηλίτευσε και την επικείμενη μείωση της συμμετοχής του ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΠΕ.

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως «θα μας βρείτε απέναντι» διότι «ξέρουμε τι είναι τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά και πώς θέλουν να βάλουν χέρι στο νερό», ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έρχεται και πάλι να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Σκυλακάκης αποκάλεσε παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια πρόθεση. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι καλύτερη ποιότητα παροχής νερού και να εξασφαλίσουμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα αξιοποιηθούν σωστά» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter