Φάμελλος: Το περιβάλλον εργαλείο εξόδου από την κρίση

Φάμελλος: Το περιβάλλον εργαλείο εξόδου από την κρίση

«Το περιβάλλον είναι ένας τομέας, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία και η εργασία στη χώρα μας και γι’ αυτό θα το αξιοποιήσουμε», λέει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την πεποίθηση ότι ο χώρος της ενιαίας Ευρώπης είναι αυτός που μπορεί να στηρίξει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτελέσει ένα προπύργιο για τη δημοκρατία και το περιβάλλον, ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι η «Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή προσανατολισμού, γιατί θέλουμε να υπάρχει».

Αναφέρεται και στην αρνητική πρωτιά της Ελλάδας, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, στις περιβαλλοντικές παραβιάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «έχει τεθεί ως προτεραιότητα το ζήτημα των προστίμων και η εφαρμογή πολιτικών αναστολής και πρόληψης, προκειμένου να μειωθεί το οικονομικό κόστος και να αποφευχθούν νέες πιθανές καταδίκες».

Όσον αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Φάμελλος είναι σαφής: «Δεν αμφισβητείται η αξιολόγηση από τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά ούτε και από τους θεσμούς. Αυτό που αμφισβητείται, ίσως από την πλευρά του ΔΝΤ ή από κάποιους πολιτικούς χώρους, είναι η δυνατότητα να υπάρχει και άλλη πολιτική. Είμαστε σε αντίθεση με το νεοφιλελευθερισμό».

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές φωνές, οι οποίες τοποθετούνται υπέρ των επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας και υπέρ της συμβατότητας της ελληνικής πολιτικής με το πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, λέει: «Προτιμούμε το κόμμα των πολιτών, το κόμμα των συμφερόντων των Ευρωπαίων πολιτών. Οι συσχετισμοί φαίνεται ότι βελτιώνονται προς όφελος της χώρας μας».

Σχετικά με το ζήτημα της περιβαλλοντικής επιθεώρησης και της αποψίλωσης του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος, λέει πως είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια διοίκηση.

Το αξίωμα ότι το περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο εξόδου από την κρίση υπογραμμίζεται και με την υλοποίηση έργων στερεών και υγρών αποβλήτων που έχουν ξεκινήσει σε όλες τις περιφέρειες. Τα έργα με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ θα ανοίξουν 16.000 θέσεις εργασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter