Φάμελος: Δεν μας αφορούν οι καρέκλες

Φάμελος: Δεν μας αφορούν οι καρέκλες

«Η δίκη μας απάντηση έχει μόνο ένα στόχο την ενίσχυση και τη δυνάμωση της δημοκρατίας γιατί για μας αυτό είναι πρόοδος» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου με θέμα «πρόοδος ή συντήρηση». «Το ερώτημα αυτό τίθεται καθημερινά στη ζωή μας, στη χώρα μας, παγκόσμια» συμπλήρωσε.

«Η Ευρώπη αναζητεί πολιτική κι εμείς δε μένουμε αμέτοχοι από αυτή τη συζήτηση. Το κόμμα μας, η κυβέρνηση μας, την τελευταία περίοδο αλλά και διαχρονικά συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση για το τι Ευρώπη θέλουμε. Για μια Ευρώπη που απαντά μονοσήμαντα υπέρ της προόδου και έχει τα χαρακτηριστικά της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης, της προόδου μιας Ευρώπης χωρίς ανισότητες», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα ζητήματα του διαφωτισμού είναι και σήμερα παρά πολύ επίκαιρα, εκτίμησε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε « η δικιά μας υποχρέωση είναι να θέσουμε ξανά στην κοινωνία νέα προοδευτικά ερωτήματα και να ζητήσουμε την επαναπολιτικοποίηση της κοινωνίας , της δημοκρατίας που έχει πληγεί και από την αναξιοπιστία της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος μέχρι τώρα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως το εγχείρημα μιας ριζοσπαστικής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται με πραγματικούς όρους σε δύσκολες συνθήκες και χρεοκοπίας, είναι ένα εγχείρημα που μπορεί και δίνει σε όλη την παγκόσμια κοινότητα προοδευτική σκέψη και προοπτική» τόνισε.

Όπως υπογράμμισε στην χώρα μας οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με προοδευτικό πρόσημο και υπέρ της κοινωνίας κάτι που θα γίνεται με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα μετά και τις τελευταίες αποφάσεις για την Ελλάδα.

Ο κ. Φάμελλος περιγράφοντας την υποταγή των πολιτικών στις αγορές σήμερα, εν μέσω λιτότητας, ανέφερε πως έτσι δίνεται η βάση να σταθεί η ακροδεξιά. «Αυτή την άγρια μορφή της ακροδεξιάς τη βλέπουμε στη χώρα μας είναι η μορφή των παιδιών του Καρατζαφέρη, του ‘Αδωνι, του Βορίδη είναι η μορφή της συμμαχίας αυτής της ακροδεξιάς με τον Αντώνη Σαμαρά μέσα στη ΝΔ, είναι όμως και η συζήτηση που γίνεται και στην Ευρώπη» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως και στη χώρα μας βλέπουμε μια συμμαχία του σκοτεινού κατεστημένου.

« Η δίκη μας απάντηση αφορά την κοινωνία, δεν μας αφορούν οι καρέκλες, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, για αυτό είναι ιστορική η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για το μεταναστευτικό είπε πως η στάση της Ευρώπης δείχνει που οδηγούνται τα πράγματα, « ο κίνδυνος είναι να έχουμε φυλακές ψυχών στα σύνορα μας » είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του .

Επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ταύτισή του με τις ακραίες ευρωπαϊκές φωνές, σε αντίθεση με τις αρχές του κόμματός του.

Έκανε αναφορά και στις αντιδράσεις για τη συμφωνία Ελλάδας -πΓΔΜ, σημειώνοντας πως τα συνθήματα που ακούγονται σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι αντίθετα με την ειρήνη και όσα πρεσβεύει η χώρα μας. Και άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ, καταλογίζοντάς της ευθύνες αφού, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, τροφοδοτεί την κοινωνία με ψευδοδιλλήματα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter