Φάμμελος: Βήμα προόδου η απόφαση του ESM για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Φάμμελος: Βήμα προόδου η απόφαση του ESM για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Η απόφαση του ESM για δρομολόγηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αποτελεί βήμα προόδου, και διαψεύδει όσους κατηγορούσαν την κυβέρνηση για την επιλογή της να μοιράσει το πλεόνασμα του 2016 στους συνταξιούχους.

Τα παραπάνω υποστήριξε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, o αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως «δεν κάνει καλό στην χώρα και την οικονομία, η συνεχής αναπαραγωγή αρνητικών ειδήσεων οι οποίες διαψεύδονται καθημερινά».Ο κ. Φάμελλος δήλωσε επίσης πως το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα περιέχει αρνητικά μέτρα για τη κοινωνία, και πως η μικρή παράταση που υπάρχει στη συμφωνία με τους θεσμούς δεν δημιουργεί κινδύνους – παρά την «καταστροφολογία» μέρους της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης – διότι στόχος είναι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, αρνήθηκε ότι η επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή συνιστά λήψη επιπλέον μέτρων. Άλλωστε, «δεν υπάρχει κίνδυνος εφαρμογής του, διότι και οι πλέον σκληροί επικριτές μας στο εξωτερικό συνηγορούν σε αυτή την πρόβλεψη». Η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά σοβαρή και συνεπής στις υποχρεώσεις της – και αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την υπεραπόδοση των εσόδων αποκλείει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή, τόνισε ο αν. υπουργός Ενέργειας.

«Η επιβάρυνση της κοινωνίας και οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους θα έρθουν μόνο εάν υλοποιηθούν τα μέτρα του ΔΝΤ», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Τέλος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο αν. υπουργός επεσήμανε την αναγκαιότητα μιας ενιαίας, ευρωπαϊκής λογικής προς όφελος των πολιτών και των κοινωνιών, σύμφωνα με την οποία το ευρώ δεν θα σωρεύει πλούτο στον βορρά και φτώχεια στον νότο, και η δημόσια πολιτική συζήτηση θα δημιουργεί συμμαχίες προς όφελος της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter