Φαν’ Σιπ: «Θέλω να αφήσω κληρονομιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Φαν’ Σιπ: «Θέλω να αφήσω κληρονομιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» (20/10) της ΕΡΤ και φυσικά για τη νέα εθνική ομάδα που ετοιμάζει. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Μανωλά, Σωκράτη και Παπασταθόπουλο, ενώ σχολίασε τα νέα παιδιά της εθνικής όπως τους Παυλίδη, Χατζηδιάκο, Γαλανόπουλο

Ο Ολλανδός τεχνικός είπε για την εικόνα της Εθνικής: «Κάνουμε την δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχε η ομάδα με τη Βοσνία. Δεν συμφωνώ ότι είχαμε τόσο κακές εμφανίσεις. Με την Φινλανδία είχαμε παρουσιάσει καλά σημάδια. Δεν είχαμε δει όσους παίκτες θέλαμε. Θέλει χρόνο το να δεις παίκτες και το πως θες να παίξεις. Για να περάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε».

Για το εάν συνεχιστούν οι δοκιμές νέων προσώπων: «Ναι. Είναι ένα πλάνο που έχουμε κατά νου. Κοιτάμε αρκετούς παίκτες. Κοιτάμε παίκτες για το παιχνίδι που θέλουμε για την Εθνική. Πρόκειται για την Εθνική. Είναι ομάδα. Θα εστιάζουμε στους παίκτες που θα είναι σε πιο καλή φόρμα. Όμως δεν θα αλλάζουμε συνέχεια την ομάδα».

Για τα νέα πρόσωπα όπως τους Παυλίδη – Χατζηδιάκο: «Ναι. Ψάχνουμε παιδιά με ποιότητα. Κοιτάμε νέους παίκτες, που όμως έχουν ακόμα εξέλιξη. Ο Παυλίδης είναι 20 ετών μόνο και έχει προοπτική. Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλανόπουλο. Θέλουμε να έχουμε παιδιά με μέλλον και για το μέλλον».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των πιο μικρών. Είχα δει ματς του Παναθηναϊκού όμως το προηγούμενο διάστημα και πόσο δυσκολεύτηκε και είδα και το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ταλέντα και στις πιο μικρές ομάδες».

Για τις κλήσεις του και το εάν επηρεάζονται από τα πρωταθλήματα και το επίπεδό τους: «Δεν επηρεαζόμαστε από αυτό. Έχουμε διαλέξει πολλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν ένας παίκτης παίζει σε πιο μεγάλο πρωτάθλημα μπορούν να ανταπεξέλθουν, όμως δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για μένα αυτό».

Για τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά: «Τους είχαμε στις προηγούμενες κλήσεις. Δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έπρεπε να δούμε το μέλλον. Δεν τους αποκλείσαμε από την ομάδα ούτε γενικά ούτε οριστικά, αλλά θέλαμε να δούμε άλλους παίκτες. Τους πήρα τηλέφωνο για να του πω να αφοσιωθούν στις ομάδες τους και ότι θέλαμε να δούμε και άλλους παίκτες. Επίσης πως θα δουν άλλα παιδιά στην θέση τους».

Για την γκέλα με το Λιχτενστάιν: «Ηταν καθοριστικό. Άλλαξε όλη την προσέγγισή μας και για το που θα πηγαίναμε. Εκεί αρχίσαμε το πλάνο Κατάρ και αλλάξαμε το πλάνο των κλήσεων. Είναι ίσως τα πιο μεγάλα ονόματα τα δύο παιδιά αλλά εμείς κοιτάμε και τον παίκτη και την εικόνα που έχει. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Την αλλαγή προφίλ: «Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε το να είναι η Ελλάδα μόνο αμυντική ομάδα. Είδαμε την αλλαγή πλάνου των Ιταλών και πως προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά. Έτσι θέλουμε να κάνουμε και εμείς».

Τέλος για το προσωπικό του στόχο: «Θέλω να αφήσω την κληρονομιά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να τα αλλάξουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη. Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να παίξουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter