Φαν’τ Σιπ: «Ξέρουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Σωκράτης, Μανωλάς…»

Φαν’τ Σιπ: «Ξέρουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Σωκράτης, Μανωλάς…»

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε και στα προκριματικά του Euro 2020 και ο Τζον Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την Ιταλία στο Ολίμπικο υποστήριξε ότι στόχος του είναι να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί καλύτερη η ομάδα τόσο στο επόμενο Nations League, όσο και στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2022.

«Ο Μαντσίνι έκανε πολύ καλή δουλειά στην Ιταλία και οδηγεί την ομάδα του στα τελικά. Με μία νίκη προκρίνονται οριστικά. Το θέμα είναι να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Δεν έχουμε πάει καλά ούτε σε αυτά τα προκριματικά και θέλουμε να προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να πάμε καλά και να είμαστε στο Κατάρ αλλά και να παρουσιαστούμε πολύ καλά στο επόμενο Nations League. Αυτά τα ματς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να δούμε ποιοι παίκτες θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στην συνέχεια».

Στην αποστολή δεν είναι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και ο Φαν’ τ Σιπ τόνισε ότι τους υπολογίζει: «Ξέρουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Σωκράτης και Μανωλάς. Τους είπα ότι δεν θα είναι στα προσεχή ματς αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι μέλη της Εθνικής μας πλέον. Πρέπει να δούμε κι άλλους παίκτες. Έχουμε μία μικρή δεξαμενή απ’ όπου μπορούμε να κάνουμε επιλογές».

Στην ερώτηση τι περιμένει από την Εθνική απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, ο Ολλανδός κόουτς, είπε: «Θέλω να δω να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Να δώσουμε μάχη, να παλέψουμε και να υπηρετήσουμε το πλάνο. Θέλουμε να χτίσουμε για το μέλλον. Δεν θα κοιτάξουμε τόσο το αποτέλεσμα αλλά θέλουμε κυρίως να δούμε ότι μπορούμε να σταθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το τι δεν πήγε καλά στην προκριματική φάση του Euro 2020, ο Φαν’τ Σιπ, ανέφερε: «Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει για την ομάδα. Και δεν είναι μόνο η άμυνα, είναι το σύνολο. Θέλουμε να δούμε και νέους παίκτες να βγαίνουν μπροστά. Δεν έχουμε πολλές επιλογές ειδικά στα σέντερ μπακ και δεν έχουμε δει και πολλές τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να δούμε το πως θα λειτουργήσει αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε. Όταν χτίζεις νέο σύνολο τότε μπορεί να μην έχεις καλά αποτελέσματα στην αρχή. Εάν πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα όμως αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter