Φαν’τ Σχιπ: «Να έχουμε τον έλεγχο στο ματς με το Κόσοβο»

Φαν’τ Σχιπ: «Να έχουμε τον έλεγχο στο ματς με το Κόσοβο»

«Όταν έχεις κατοχή της μπάλας, έχεις και τον έλεγχο του αγώνα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο παιχνίδι με το Κόσοβο».

Αύριο Τετάρτη (14/10, 21:45) η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για τον 3ο όμιλο της γ’ κατηγορίας του Nations League και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σχιπ, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, επισημαίνοντας τη σημασία να έχει η Ελλάδα την κατοχή στο παιχνίδι.

“Όλα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Προφανώς υπάρχει λίγη κούραση, αλλά έχουν επανέλθει και έχουν και τη σημερινή ημέρα για να ξεκουραστούν. Είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Τα παιδιά είναι συνηθισμένα να παίζουν απαιτητικά παιχνίδια. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα”, δήλωσε ο Ολλανδός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κόσοβο: “Είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Το είδαμε και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Ουσιαστικά, το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά και ποια θα είναι πιο επιθετική. Θα πρέπει, βέβαια, να αμυνθούμε και σωστά. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής είπε: “Έχω εξηγήσει στα παιδιά πώς θέλουν να παίζουμε και έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό. Σε κάθε παιχνίδι και ειδικά απέναντι στο Κόσοβο, θα πρέπει να έχουμε την κατοχή. Όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου, μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις τον έλεγχο του αγώνα”.

Για τον Λημνιό: “Δεν ξέρω αν το Κόσοβο θα επικεντρωθεί στον Δημήτρη. Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας. Εάν οι Κοσοβάροι επικεντρωθούν στον Δημήτρη, θα ανοίξουν χώροι για κάποιον άλλον παίκτη. Γενικά, το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Πρέπει όλη η ομάδα να έχει καλή απόδοση. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας και πέντε αλλαγές”.

Για τον αγώνα με τη Μολδαβία: “Το σχέδιο ήταν να ασκήσουμε πίεση στους αντιπάλους για να κάνουν λάθη, όπως και συνέβη. Αυτό το πλάνο ακολούθησαν τα παιδιά και γι’ αυτό το λόγο κερδίσαμε και το πέναλτι. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση”.

Για το πώς νιώθουν οι παίκτες μετά από το ταξίδι στην Αυστρία και τα δύο ματς που έχουν δώσει μέσα σε λίγες ημέρες: «Υπάρχει μία κούραση αλλά πολλοί ποδοσφαιριστές μαζί με το τιμ έχουν κάνει μία πάρα πολύ καλή αποκατάσταση, έχουμε και τη σημερινή ημέρα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το αυριανό παιχνίδι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν συνηθίσει να παίζουν πάρα πολλά παιχνίδια μαζεμένα και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε στο 100% για το παιχνίδι με το Κόσοβο».

Λημνιός: «Σκληρό ματς»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λημνιός δήλωσε:

Για το γεγονός πως έχει παίξει σε όλους τους αγώνες με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ στον πάγκο: «Το έχω συνειδητοποιήσει, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε όλα τα παιχνίδια έχω αγωνιστεί και αγωνίζομαι για το εθνόσημο και βοηθάω την ομάδα μου. Ήταν ένα όνειρο για μένα να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα της Εθνικής, το κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου. Χαίρομαι που είμαι στην Εθνική που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει βήματα προόδου, παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και φέρνουμε θετικά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτό το σερί και ευχαριστώ τον κύριο Φαν’τ Σχιπ που δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και θα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο για να τον ανταμείβω».

Για το αν οι παίκτες νιώθουν πίεση: «Δεν θα πω ότι υπάρχει πίεση αλλά στόχος είναι πάντα η νίκη όταν παίζεις με το εθνόσημο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξεκινήσαμε με το δεξί στο παιχνίδι με την Μολδαβία και με το Κόσοβο που είναι πιο δύσκολο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας διατηρήσουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα».

Για το ποιο στοιχείο πιστεύει πως θα κρίνει το ματς με το Κόσοβο: «Ξέρουμε ότι η ομάδα του Κοσόβου θα έρθει στην Αθήνα για να διεκδικήσει τη νίκη. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να κάνουμε ευκαιρίες όπως στα τελευταία παιχνίδια που δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, και το πιο σημαντικό είναι να τις εκμεταλλευτούμε γιατί αυτό μετράει στο τέλος. Είτε παίξουμε είτε δεν παίξουμε καλά αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί για να συνεχίσουμε στην πρώτη θέση του πίνακα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter