Φαντασιακή πραγματικότητα

Φαντασιακή πραγματικότητα

Είναι πλέον φανερό ότι τα στελέχη και οι συνεργάτες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν περπατήσει στην Αθήνα πέραν των λίγων εκατοντάδων μέτρων που χωρίζουν τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και την πλατεία Κολωνακίου.

Γιατί αν είχαν κατέβει λίγο πιο κάτω, προς την Ομόνοια δεν θα έβγαιναν στα φιλικά ΜΜΕ να μιλήσουν για άνθηση της οικονομίας και μεγαλειώδη πορεία ανάπτυξης, όταν τα κλειστά μαγαζιά είναι χιλιάδες και η φτωχοποίηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής καθιστώντας την Αθήνα τριτοκοσμική πρωτεύουσα.
Μπορεί κάποιοι αριθμοί να ευημερούν, κάποιοι άλλοι όμως δείχνουν την πραγματικότητα. Όπως ότι χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο λόγω λήξης της τουριστικής περιόδου και άρσης των μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία για τον πλούτο των Ελλήνων που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ένα στα έξη νοικοκυριά, δηλώνει εισόδημα κάτω των 1.000 τον χρόνο. Αποτέλεσμα από το συνολικό εισόδημα των 78,3 δις. ευρώ, τα 34,8 δις. ευρώ δηλώθηκαν από μισθωτούς και τα 25,65 δις. ευρώ από συνταξιούχους, σύνολο 60,45 δις. ευρώ. Και μόνο το 22,8% από όλες τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες.

Κάτι που κάνει επίσης πιο τρομακτικό το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο πορεύεται η χώρα είναι οι φόβοι, όχι οποιουδήποτε, αλλά του κεντρικού τραπεζίτη ότι τα funds που έχουν πάρει τα κόκκινα δάνεια, θα προβούν σε μαζικούς πλειστηριασμούς ενυπόθηκων δανείων προκειμένου να κερδίσουν τις υπεραξίες τώρα που οι τιμές των ακινήτων τραβούν την ανηφόρα.

Τα παραπάνω, μαζί με τις δραματικές αυξήσεις σε καύσιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, είναι ελάχιστα από όλα όσα αποδεικνύουν την κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές παραμυθιάζοντας την κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter