Φάντασμα… αυτοδύναμο

Φάντασμα… αυτοδύναμο

Οι Σουηδοί Ghost επιστρέφουν στην Ελλάδα ανήμερα των εκλογών, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους. 

«Πολύ ιδιαίτεροι, πολύ μελωδικοί, φέρνουν έναν φρέσκο αέρα στο μέταλ». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Τζέιμς Χέτφιλντ για να εκφράσει τον θαυμασμό του για τη μουσική των Ghost τον Οκτώβριο του 2011, όταν το συγκρότημα του φιλόδοξου Σουηδού μουσικού Τομπίας Φόργκε είχε μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ του.

Ο frontman των Metallica έδωσε το παρών στην πρώτη συναυλία των Ghost στις ΗΠΑ, σε ένα μικρό κλαμπ στο Σαν Φρανσίσκο, και μάλιστα τους επισκέφτηκε στα παρασκήνια πριν και μετά το σόου, πετυχαίνοντάς τους και τις δύο φορές… με τα εσώρουχα. Τουλάχιστον φορούσαν ακόμη τις μάσκες κι έτσι η ταυτότητα των Nameless Ghouls, των μουσικών που πλαισιώνουν επί σκηνής τον Τομπίας και δεν είναι σταθεροί, παρέμεινε μυστήριο ακόμη και για τον άνθρωπο που αποτελεί ένα από τα διαχρονικά είδωλά του.

Μυστήριο μπορεί να παρέμεναν ακόμη το πρόσωπο και η ταυτότητα του ίδιου του Τομπίας αν δεν είχε χρειαστεί να αποκαλυφθούν εξαιτίας μιας μήνυσης που κατέθεσαν το 2017 σε βάρος του τρεις πρώην μουσικοί που διεκδικούσαν χρήματα από δικαιώματα και πωλήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι Ghost κυκλοφόρησαν άλμπουμ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του καβγά μεταξύ των χρηστών των social media για το κατά πόσο είναι μέταλ ή όχι, την ώρα που η λίστα των μεγαλόσχημων θαυμαστών που έχουν εκφραστεί κολακευτικά γι’ αυτούς περιλαμβάνει μέλη των Metallica, των Judas Priest, των Def Leppard, τον κιθαρίστα Στιβ Βάι κ.ά.

Οσο για τον Τομπίας; Φοράει τα άμφια του Papa Emeritus, κάθεται στον παπικό θρόνο του και βλέπει τις αρένες να γεμίζουν από χιλιάδες κόσμου που απολαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο παντρεύει τις επιρροές του, που ξεκινούν από το κλασικό χέβι μέταλ και φτάνουν μέχρι τις παρυφές της ντίσκο. Στις 25 Ιουνίου το πνευματικό παιδί του Papa Emeritus επιστρέφει στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερο από την τελευταία φορά που το είδαμε.

Στις 25 Ιουνίου οι Ghost θα είναι οι headliners στο φετινό AthensRocks στο ΟΑΚΑ. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Rotting Christ, Candlemass και Typhus.

48 ώρες μετά το ανέβασμα των τριών πρώτων τραγουδιών των Ghost στην πλατφόρμα MySpace τον Μάρτιο του 2010 o Τομπίας Φόργκε άρχισε να δέχεται καταιγισμό αιτημάτων από εκπροσώπους δισκογραφικών εταιρειών που ήθελαν να συνεργαστούν με το συγκρότημα. Τρεις μήνες μετά οι Ghost κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ, «Elizabeth»

4 ήταν τα συγκροτήματα στα οποία είχε συμμετοχή ο Τομπίας Φόργκε προτού δημιουργήσει τους Ghost

7 ημέρες καθυστέρησε η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των Ghost, «Infestissumam», εξαιτίας της άρνησης τεσσάρων κατασκευαστών να τυπώσουν στην ειδική έκδοση του CD το artwork που απεικόνιζε ένα όργιο του 16ου αιώνα

3 συνεχόμενα βραβεία Grammi (τα σουηδικά μουσικά βραβεία) για το καλύτερο χαρντ ροκ/μέταλ άλμπουμ έχουν κερδίσει οι Ghost, με συνολικά έξι υποψηφιότητες. Το 2014 για το «Infestissumam», το 2015 για το «Meliora» και το 2016 για το EP «Popestar»

1 βραβείο Grammy (τα αμερικανικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ) έχουν κερδίσει οι Ghost για την καλύτερη μέταλ ερμηνεία με το τραγούδι «Cirice» το 2016

131 σόου σε 24 χώρες περιλαμβάνει η περιοδεία «Imperatour» για την προώθηση του άλμπουμ «Impera», η οποία ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 2022 από τη Νεβάδα των ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας

351.000.000 streams έχει το τραγούδι Mary on a cross, το οποίο έγινε viral όταν χρήστης του tik tok το χρησιμοποίησε ως soundtrack για να συνοδέψει βίντεο με σκηνές από τη δημοφιλή σειρά «Stranger Things»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter