Φανταστικοί αριθμοί

Φανταστικοί αριθμοί

Στα μαθηματικά ένας φανταστικός αριθμός είναι ένας μιγαδικός αριθμός το τετράγωνο του οποίου είναι αρνητικός πραγματικός αριθμός.

Στην Ελλάδα του 2021, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, φανταστικοί είναι οι αριθμοί της οικονομίας με βάση τους οποίους παραμυθιάζουν τους πολίτες και τους υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο.

Με ημίμετρα και εξωραϊσμό της πραγματικότητας είναι δεδομένο ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί και η οικονομία θα βρίσκεται πάντα μεταξύ καταστροφής και αναπνευστικού σωλήνα.

Oλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε μια ανάπτυξη 3,5% φέτος υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις: ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο, επιτάχυνση των εμβολιασμών και επανεκκίνηση του τουρισμού. Προϋποθέσεις βέβαια που βρίσκονται στο φαντασιακό του πρωθυπουργού και των «άριστων» υπουργών του. Αν έρθει βοήθεια από την ΕE, θα έρθει πολύ αργότερα και με σκληρές προϋποθέσεις. Δεν πέρασε απαρατήρητη η παραδοχή του επιτρόπου Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι ότι παρότι η Ελλάδα υπέφερε από σημαντική ύφεση το 2020, η ΕΕ ενθαρρύνει (βλέπε επιβάλλει) τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, που μέσα στην πανδημία επιβάλλουν έναν νέο ολοκληρωτισμό, με κανόνες διαφορετικούς για τις ελίτ και τους κυβερνώντες απ’ ό,τι για τους πολίτες.

Με ένα μανιφέστο υπέρ της κοινωνικής απομόνωσης με πρόσχημα την αποφυγή μόλυνσης από τον κορονοϊό και με οδηγό φανταστικά οικονομικά στοιχεία και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη γυρίζει την Ελλάδα σε μια εποχή που μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο τη διαβάζαμε μόνο στα βιβλία της ιστορίας.

Τα τελευταία συλλαλητήρια της εκπαιδευτικής κοινότητας έδειξαν πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter