Φαράγγι Σαμαριάς: Γιατί μπορεί να μείνει κλειστό φέτος;

Φαράγγι Σαμαριάς: Γιατί μπορεί να μείνει κλειστό φέτος;

Μία – μία εξακολουθούν να «μετρούν» τις πληγές τους, από την πρόσφατη κακοκαιρία, οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι – κυρίως – της Δυτικής Κρήτης.

Μία από αυτές τις πληγές είναι και ο δρόμος που οδηγεί στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης και ένα από τα βασικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Κρήτης.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, που αναρτήθηκε στη σελίδα «Λευκά Όρη – Χανιά Κρήτης», συγκεκριμένα σημεία του κυρίου οδικού άξονα που οδηγεί στο φαράγγι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καθίζηση.

Όπως ανέφερε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη, μιλώντας στο neakriti.gr, «Σε κάποια σημεία του ο δρόμος που οδηγεί στη Σαμαριά, έχει υποστεί καθιζήσεις».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Κοζυράκη, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ιθύνοντες δεν έχουν, μέχρι στιγμής εικόνα, αναφορικά με τα προβλήματα που – πιθανότατα – θα έχουν προκληθεί στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή αναζητούμε εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να καταφέρουμε να πάμε στο φαράγγι και να καταγράψουμε τις ζημιές».

Πάντως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την κ. Κοζυράκη, δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει το φαράγγι να δέχεται ξανά επισκέπτες, καθώς τα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί ακόμη. Όπως εξήγησε η ίδια «Για να ανοίξει το φαράγγι πρέπει να έχουμε εικόνα».

Ενώ, βασικότερο όλων είναι το ζητούμενο να μην έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές, διότι μπορεί να καθυστερήσουν ή και να… αναβάλουν την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού για φέτος.

Πηγή: neakriti.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter