Φαρμακευτική αγωγή για τους ασθενείς που μένουν στο σπίτι

Φαρμακευτική αγωγή για τους ασθενείς που μένουν στο σπίτι

Στην έγκριση της χορήγησης φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν αλλά δεν νοσηλεύονται προχώρησε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ Τσιόδρας: «Σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενέκρινε την χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με την σταδιοποίση κινδύνων των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για παρακολούθηση των κρουσμάτων υπο θεραπεία στην κοινότητα. Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη»

Σχετικά με την χρήση της χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα τις επόμενες 10 ημέρες. Θέλω να πω ότι έχουμε μία αισιοδοξία ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο, αλλά ακούγονται και αντικρουόμενες επιστημονικές απόψεις.

Είχαμε πρόσφατα μία μελέτη από την Κίνα, η οποία δεν έδειξε πολύ μεγάλη βοήθεια. Θέλω να έχω περισσότερα δεδομένα στα χέρια μου πριν σας πω με σιγουριά ότι βοηθάει στους Έλληνες αρρώστους. Είναι οπωσδήποτε ένα φάρμακο που υιοθετούν στρατηγικά οι περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή, ευτυχώς έχουμε πάρει και στη χώρα μας με ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, παρά να τους το δώσουμε.

Άρα, οι περισσότεροι νοσηλευόμενοί μας το έχουν πάρει. Το έχουν πάρει σε συνδυασμό και με άλλα φάρμακα κάποιοι από αυτούς. Είναι δύσκολο όταν παίρνεις διπλό ή τριπλό σχήμα να αξιολογήσεις το αποτέλεσμα του ενός ή των δύο ή των τριών μαζί. Και όλα αυτά, πρέπει να γίνουν μεθοδικά. Με βάση δεδομένων η οποία προχωράει και νομίζω γρήγορα θα έχουμε και αποτελέσματα από τον ελληνικό χώρο των νοσοκομείων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter