Φάρσα ότι βρέθηκε πίνακας του Πικάσο στη Ρουμανία

Φάρσα ότι βρέθηκε πίνακας του Πικάσο στη Ρουμανία

Θύμα φάρσας δύο Βέλγων σκηνοθετών παραδέχθηκε χθες ότι έπεσε μια Ολλανδή συγγραφέας, η οποία πίστεψε ότι βρήκε στη Ρουμανία έναν πίνακα του Πικάσο, ο οποίος είχε κλαπεί το 2012 από μουσείο της Ολλανδίας, μετέδωσε χθες το βράδυ το ολλανδικό δημόσιο δίκτυο NOS.

Ο πίνακας “Κεφάλι Αρλεκίνου” του Πικάσο βρισκόταν μεταξύ επτά έργων τέχνης που είχαν κλαπεί πριν από περισσότερα από έξι χρόνια από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο της τέχνης, τη “ληστεία του αιώνα” όπως είχε χαρακτηριστεί από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των έργων αυτών τέχνης συνολικής αξίας περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ, που κλάπηκαν τότε μέσα σε τρία λεπτά, βρίσκονται επίσης δύο Μονέ, ένας Γκογκέν και ένας Ματίς.

Τέσσερις Ρουμάνοι φυλακίστηκαν για την ληστεία αυτή, αλλά τα έργα που εκλάπησαν δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η Μίρα Φετίκου, Oλλανδή συγγραφέας ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει γράψει ένα βιβλίο για την ληστεία αυτή, ήλπιζε ότι βρήκε τον Πικάσο που είχε κλαπεί όταν έλαβε ένα ανώνυμο μήνυμα πριν από περίπου 10 μέρες.

Το μήνυμα αυτό έλεγε ότι ο πίνακας βρισκόταν θαμμένος σε ένα δάσος στην ανατολική Ρουμανία, όπου και αυτή μετέβη το Σάββατο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter