Φαρυγγίτιδα: Τα φάρμακα και τα γιατροσόφια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο

Φαρυγγίτιδα: Τα φάρμακα και τα γιατροσόφια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο

Σύγχρονη επιστήμη, φάρμακα και παραδοσιακές συνταγές είναι τα υπερόπλα μας απέναντι στην φαρυγγίτιδα που επηρεάζει το αναπνευστικό μας σύστημα και μας προκαλεί πονοκεφάλους και πάσης φύσεως ενοχλήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Συνήθως η αιτία της φαρυγγίτιδας είναι ιογενής, συνεπώς τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα. Τα αντιβιοτικά καλούνται να χορηγούνται μόνο στην περίπτωση λοίμωξης από βακτήρια. Πάντως, η χρήση αντιβιοτικών χωρίς απαραίτητο λόγο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αντοχής του οργανισμού στα αντιβιοτικά. Για την αντιμετώπιση της φαρυγγίτιδας προτείνονται αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικές πρακτικές όπως ζεστά ροφήματα, καραμέλες και σπρέι πρόπολης για το λαιμό μπορούν να ανακουφίσουν τη δυσφορία, ενώ συμβατικά αναλγητικά μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να βοηθήσουν στη γενική ανακούφιση.

Πέραν των φαρμάκων τα παραδοσιακά γιατροσόφια των γιαγιάδων μας πάντα βοηθούν στην ανακούφιση της συμφόρησης και του πόνου για παράδειγμα:

  • Τσάι ή και χαμομήλι με θυμαρίσιο μέλι
  • Γαργάρες με αλμυρό νερό για τον λαιμό
  • Σούπα με βραστά λαχανικά ή και ψάρι (με συνοδεία χόρτα ή και παντζάρια που είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες)

Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών σημαντική είναι η συνεχής κατανάλωση υγρών (όχι αναψυκτικών), ο μεσημεριανός ύπνος που ρυθμίζει τον οργανισμό μας, τα ζεστά μπάνια, καθώς επίσης και ένα μισάωρο περπάτημα έξω (με ζεστό ντύσιμο) την 5η ή και 6η μέρα εφόσον αισθανθείτε καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter