Φάσκει κι αντιφάσκει ο Μητσοτάκης από τη Λαμία για την αυτοδυναμία

Φάσκει κι αντιφάσκει ο Μητσοτάκης από τη Λαμία για την αυτοδυναμία

Προσπάθεια «επανεκκίνησης» από τη Λαμία διαφημίζει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα από την γενική κατακραυγή που συνεχίζει να ξεσπά για τις κυβερνητικές ευθύνες και την επιχείρηση συγκάλυψης του δυστυχήματος των Τεμπών, με τον ίδιο να μιλά και πάλι για την αυτοδυναμία και τη… μάχη του με το «βαθύ κράτος».

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών όμως φροντίζει να συντηρεί και να καλλιεργεί το προεκλογικό κλίμα, και μάλιστα με επίσκεψη στη Φθιώτιδα και το μισό υπουργικό συμβούλιο μαζί του σε μία απολύτως κομματική κινητοποίηση.

Παρότι πρόκειται για κομματική περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη, εντυπωσιακή είναι η συνοδεία του, αφού τον ακολουθεί ολόκληρη κουστωδία υπουργών. Φυσικά, από το πλευρό του δεν λείπει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς έτεροι εκλέγονται στη Φθιώτιδα. Μάλιστα, ο δεύτερος δεν παρέθεσε την καθιερωμένη ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας για να βρεθεί δίπλα στον πρωθυπουργό στην επίσκεψη στην εκλογική του περιφέρεια.

Εκτός των δύο υπουργών, τον Κυρ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ακόμα, μαζί του βρίσκονται οι βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ Ελένη Μακρή και Γιώργος Κοτρωνιάς, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.

Μετά από σύντομες επισκέψεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και σε επένδυση ιδιώτη στα Καμένα Βούρλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης παραχώρησε σύντομη συνέντευξη στο Star Κεντρικής Λαμίας, χωρίς να δώσει ειδήσεις, αλλά εκπλήσσοντας για μία ακόμα φορά με την εμμονή του στην αυτοδυναμία, καθώς και την προκλητική προσπάθεια σύνδεσης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με την… προσωπική του «μάχη με το βαθύ κράτος».

Πως του παν’ τα μπλέ…

Παρότι η συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό έγινε σε απολύτως φιλικό κλίμα, εντυπωσιακές είναι οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στην προσπάθειά του να «αναστήσει» το αφήγημα της αυτοδυναμίας, την ώρα που οι μετρήσεις κοινής γνώμης δείχνουν πως αυτό έχει καεί διά παντός.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει» ανέφερε λοιπόν, μεταξύ άλλων ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τον δημοσιογράφο -εύλογα- να τον ρωτά «με ποιο χρώμα ταιριάζει το μπλε».

«Με ποιο χρώμα; Το μπλε ταιριάζει με το μπλε» απάντησε αφοπλιστικά ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας ο ίδιος την παραπάνω αναφορά του για κυβερνήσεις με «όχι μόνο ένα χρώμα». Συμπλήρωσε δε πως «το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα, είναι το χρώμα της σημαίας μας, είναι το χρώμα του ουρανού, είναι το χρώμα της θάλασσας. Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα» υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως η Νέα Δημοκρατία «είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη».

Εξαιρετικά προκλητικός εμφανίστηκε και σε ερώτημα για το αν «υπάρχει τρόπος να επουλωθούν οι πληγές» του δυστυχήματος των Τεμπών, όπου ξεκινώντας από το «όλοι πονέσαμε, όλοι κλάψαμε», κατέληξε λίγες αράδες παρακάτω στα «αίτια» στα οποία επιμένει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, δηλαδή στο «βαθύ κράτος», με το οποίο επανέλαβε πως ο ίδιος «συγκρούεται», καταλήγοντας στην ερώτηση που αναφέρεται στο τραγικό δυστύχημα, εκείνος να ζητά την ψήφο των πολιτών για δεύτερη τετραετία!

Σενάρια επαναφοράς του κρατικοδίαιτου Χειμάρα

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως όλες τις προηγούμενες ημέρες, φιλοκυβερνητικός αλλά και τοπικός Τύπος διακινούν σενάρια ακόμα και για την επαναφορά του Θέμη Χειμάρα με την αφορμή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως ο -πρώην πλέον- βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του Documento για συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της εταιρείας του στη Λαμία με δήμους και δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα, για την υπόθεσή του έχει επιληφθεί η οικονομική εισαγγελία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, έχει διατάξει έρευνα σε βάρος του τέως βουλευτή, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι εκπρόσωποι των δήμων που ανέθεταν τις συμβάσεις την επιχείρηση του Θ. Χειμάρα, ο οποίος έκανε… ποδαρικό στην κυβέρνηση, με την παραίτησή του στις 4 Ιανουαρίου.

Σε ξενοδοχείο ιδιώτη

Αρχικά, ο πρωθυπουργός «πέρασε» από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου για «αυτοψία» των έργων επέκτασης και αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στη συνέχεια, βρέθηκε στα Καμένα Βούρλα, επισκεπτόμενος την ξενοδοχειακή επένδυση των ιδιωτών Σταύρου και Χριστίνας Μήτση. Εκεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ενημερώθηκε για τα έργα, που θα γίνουν στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης που υπογράφηκε έπειτα από διαγωνισμό ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον πλειοδότη όμιλο Μήτση», με τις ίδιες πληροφορίες να υποστηρίζουν πως «οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αξιοποίηση ιστορικών εγκαταστάσεων της λουτρόπολης και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων».

Όπως αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο, το σχέδιο προβλέπει την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον» και του επίσης εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης», διατήρηση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» με προδιαγραφές επιπέδου 5 αστέρων, αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά», καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, στάθμευσης οχημάτων και περιμετρικού δακτυλίου για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter