Φάσκουν και αντιφάσκουν στην υπόθεση Σημίτη

Φάσκουν και αντιφάσκουν στην υπόθεση Σημίτη

Μετά τις πληροφορίες για αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και μελών της οικογένειάς του σε υπόθεση δωροδοκίας για ανάθεση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) σε συγκεκριμένη εταιρεία, ορισμένα site επιμένουν πως πρόκειται για μια υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Τα ίδια όμως τα δημοσιεύματα φάσκουν και αντιφάσκουν. Ωστόσο όπως τα ίδια επισημαίνουν πρόκειται για δημοσιεύματα μετά την κατάθεση το 2006 στις γαλλικές αρχές του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν που είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις φρεγάτες.

Ας αποφασίσουν λοιπόν αν οι «πολιτικοί αντίπαλοι» είναι τα δημοσιεύματα ή οι ίδιες οι καταθέσεις των εμπλεκομένων και μάλιστα στη Γαλλία το έτος 2006.

Το πρόβλημά τους είναι δηλαδή η δημοσιοποίηση των καταγγελιών ή η ίδια η καταγγελία; 

Τίθεται επίσης το ερώτημα η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα πρέπει να μην διερευνά τέτοιες καταγγελίες ως η μοναδική αρμόδια να αποφανθεί για το αν υπάρχουν πράγματι, ή μπορούν να εντοπισθούν μετά μάλιστα από τόσα χρόνια, στοιχεία για περαιτέρω ενέργειες. 

Υπενθυμίζεται, ότι η παραγγελία για το άνοιγμα των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών είχε δοθεί με αφορμή αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο κατάθεσης του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην συμβούλου της εταιρείας όπλων Thales Engineering & Consulting, που είχε καταγγείλει πρακτικές διαφθοράς από την εταιρεία η οποία είχε κερδίσει την σύμβαση με τις φρεγάτες. Αναφερόμενος όμως στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία έχασε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την αμερικανική AIC, είχε αναφερθεί σε «”χρηματισμό” του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης», δείχνοντας τον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter