Φατίχ Τερίμ: Έκανε αγωγή κατά τουρκικής τράπεζας – Στον απόηχο του σκανδάλου «Σετσίλ Ερζάν»

Φατίχ Τερίμ: Έκανε αγωγή κατά τουρκικής τράπεζας – Στον απόηχο του σκανδάλου «Σετσίλ Ερζάν»

Αγωγή για υλική και ηθική βλάβη κατέθεσε εναντίον της Denizbank A.S. ο Φατίχ Τερίμστον απόηχο του σκανδάλου εκατομμυρίων «Σετσίλ Ερζάν».

«Κατατέθηκε αγωγή εκ μέρους του πελάτη μας για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη λόγω των άδικων επιθέσεων στο πρόσωπό του. Στις 2 Ιουνίου 2023, ο πελάτης μας μετέβη με δική του πρωτοβουλία και θέληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κωνσταντινούπολης, έδωσε κατάθεση ως καταγγέλλων και κατέθεσε ποινική μήνυση κατά των υπευθύνων που τον έβλαψαν. Ο πελάτης μας είναι ο καταγγέλλων στην εν λόγω έρευνα», δήλωσαν οι δικηγόροι του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. 

«Ο Φατίχ Τερίμ μας θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με όλα αυτά τα θέματα σε λίγο καιρό. Λόγω του σεβασμού του προς τις δικαστικές διαδικασίες και λαμβάνοντας υπόψη την αθωότητα των διαδικασιών αυτών, προτίμησε ρητά να μην προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αβάσιμων και ανυπόστατων σχολίων που τον στοχοποιούν. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι αναγκαίες εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τον πελάτη μας θα κοινοποιηθούν από εμάς στο κοινό στο βαθμό και στους χρόνους που επιτρέπει ο νόμος», συμπλήρωσαν.

Το σκάνδαλο «Σετσίλ Ερζάν»

Η υπόθεση «Σετσίλ Ερζάν» ξέσπασε το 2023 συνταράσσοντας την Τουρκία. Η διευθύντρια υποκαταστήματος της Denizbank είχε καταχραστεί εκατομμύρια δολάρια υποσχόμενη επενδύσεις σε «ειδικό ταμείο», το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε «πυραμίδα», αποσπώντας τεράστια ποσά από τουλάχιστον 18 ανθρώπους του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, που επικαλείται στοιχεία από συνομιλίες στο WhatsApp, η Ερζάν δεν απαντούσε καν σε όσους είχαν επενδύσει τα χρήματά τους και ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει…

Οι Αρντά Τουράν, Μουσλέρα αλλά και -εμμέσως- ο Φατίχ Τερίμ, η κόρη του Μπουσέ και ο σύζυγός της, φέρεται ότι έπεσαν -μεταξύ άλλων- θύματα της Σετσίλ Ερζάν. Σύμφωνα με τη Hurriyet, που επικαλείται στοιχεία από συνομιλίες στο WhatsApp, η Ερζάν δεν απαντούσε καν σε όσους είχαν επενδύσει τα χρήματά τους και ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει…

«Με εξαπάτησε και εξαφάνισε όλα τα χρήματα που είχα αποκτήσει έπειτα από χρόνια σκληρής δουλειάς. Είμαι συντετριμμένος», είχε καταθέσει στη δικαιοσύνη ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Αρντά Τουράν.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Ερζάν κατέβαλε ορισμένες από τις αποδόσεις σε ορισμένους και όχι σε όλους τους επενδυτές, με τον Εισαγγελέα να ζητά ποινή κάθειρξης 216 ετών. Η Ερζάν παραδέχθηκε την ενοχή της, σημειώνοντας ότι επέστρεψε τα χρήματα σε όλους σχεδόν τους επενδυτές.

Η Denizbank από την πλευρά της είχε δηλώσει ότι δεν είχε πληροφορίες για το «μυστικό ταμείο» και πως όλες οι συναλλαγές έγιναν «εκτός τραπεζικού συστήματος». Μάλιστα, η διοίκηση υποστηρίζει ότι έμαθε για τις συναλλαγές όταν ορισμένα από τα θύματα έκαναν τις σχετικές ενημερώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι «μαύρες τρύπες» της επιστολικής ψήφου – Με fast track απευθείας ανάθεση ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης με «περικεφαλαία» ΛΑΟΣ – Τα «παιδιά του Καρατζαφέρη» στην πρώτη γραμμή της ΝΔ

Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα που παραπέμπει στη σημαία της Παλαιστίνης – Την αποθεώνουν στο διαδίκτυο (Video)

Απεργία στο Δημόσιο: Ποιοι συμμετέχουν – Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter