FED-Η μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίου εδώ και μία δεκαετία

FED-Η μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίου εδώ και μία δεκαετία

Την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 25 μονάδες και τις προβλέψεις ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED).

H FED αύξησε το βασικό επιτόκιο της κατά ένα τέταρτο στο εύρος 1,5-1,7% καθώς προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες. Η πρόβλεψη της για τα επιτόκια παρέμεινε η ίδια για το 2018. Ωστόσο, αναμένει επιπλέον αύξηση των επιτοκίων το 2019.

Η κίνηση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εκτιμάται ότι θα δώσει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στην αμερικανική οικονομία, θα ενισχύσει την ανάπτυξη στο εσωτερικό και θα μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία σε μία πιο αυστηρή νομισματική πολιτική.

Την ίδια στιγμή τα επιτόκια στην Κίνα, αυξήθηκαν κατά 0,05% σήμερα μετά την απόφαση της FED. Tο επιτόκιο για τα επταήμερα repos αυξήθηκε από 2,5% σε 2,55%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας (PBOC).

«Η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση της αγοράς, στην αύξηση των επιτοκίων της Fed» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η PBOC.

Επιπλέον, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Νότιας Κορέας (ΒΟΚ) Λι Τζου-γεολ δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ έδωσε έμφαση στην προσεκτική παρακολούθηση μελλοντικών εξελίξεων στην διατραπεζική αγορά της χώρας.

Το βασικό επιτόκιο της Νότιας Κορέας ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο αμερικανικό, μετά την αύξηση που έγινε από την Fed. Το γεγονός αυτό, απαιτεί προσοχή, σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη τραπεζίτη.

Σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου

Τάσεις σταθερότητας επικρατούν σήμερα στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά την μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου κι ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 65,20 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 3 σεντς.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent είναι μειωμένες κατά 3 σεντς, στα 69,44 δολάρια το βαρέλι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter