Φειδωλές υποσχέσεις Μπερλουσκόνι για «πάγωμα» ΦΠΑ την επόμενη διετία

Φειδωλές υποσχέσεις Μπερλουσκόνι για «πάγωμα» ΦΠΑ την επόμενη διετία

Ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά σημερινή προεκλογική του ομιλία σε θέατρο του Μιλάνου, αναφέρθηκε και πάλι σε φορολογικές και οικονομικές δεσμεύσεις του κόμματός του. «Δεν θα αυξήσουμε τον φόρο προστιθέμενης αξίας καθ΄όλο το 2108 αλλά ούτε και το 2019», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας.

Στην συνέχεια, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν «για την κατάκτηση μιας ευρείας και δυνατής πλειοψηφίας».

Ο «μίστερ τιβί» πρόσθεσε πως μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι θεωρεί ότι περιγράφει πιστά την δράση και την προσωπικότητά του, στον στίβο της πολιτικής. Πρόκειται για την φράση «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε φοβούνται, σε χλευάζουν και στο τέλος κερδίζεις». Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλησε να αναφερθεί και στην σωματική του κατάσταση: «είμαι νέος. Ξυπνώ στις έξι το πρωί, τρέχω, κολυμπάω και αμέσως μετά αρχίζω να νευριάζω με τις εφημερίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι το 2011 αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, επειδή, θεωρεί ότι στην ουσία οργανώθηκε πραξικόπημα σε βάρος του. Σε ότι αφορά, τέλος, την δυνατότητα περαιτέρω τόνωσης της οικονομικής ανάκαμψης, ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια δήλωσε: «λιγότερη φόροι για τις οικογένειες, την εργασία και τις επιχειρήσεις, φέρνουν περισσότερες επενδύσεις των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη κατανάλωση από μέρους των νοικοκυριών και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter