Φερέιρα: «Με 19 τελικές περιμέναμε περισσότερα από ένα γκολ…»

Φερέιρα: «Με 19 τελικές περιμέναμε περισσότερα από ένα γκολ…»

Σε αρκετά δύσκολη θέση βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος προπονητής του, Αμπελ Φερέιρα, μετά την χθεσινή (22/10) εντός έδρας ισοπαλία της ομάας του με την Ομόνοια στην πρεμιέρα των ομίλων του Εuropa League.

O Φερέιρα πάντως εξήγησε γιατί η ομάδα του δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη.

«Η αλήθεια είναι ότι, αν κοιτάξετε τον σημερινό αγώνα με τις 19 τελικές και το ποσοστό κατοχής 70%, περιμένετε και περιμένουμε πολλά περισσότερα σε ουσία, από το ένα μόλις γκολ που πετύχαμε. Η δυναμική της ομάδας τη βοηθά να φτάνει στην περιοχή με αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως στη φάση του γκολ, τη βοηθά αυτό στο να πετυχαίνει γκολ, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερα από τους εαυτούς μας, καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, μιας και η μπάλα φτάνει στο τελευταίο τρίτο”.

Για τις επιλογές παικτών στην ενδεκάδα: «Η συγκεκριμένη συγκυρία είχε την ιδιαιτερότητα ότι ο Ελ Καντουρί ήταν τραυματίας, ο Αουγκούστο επέστρεφε από μακροχρόνιο τραυματισμό, ο Νινούα βρίσκεται πολύ λίγο χρόνο εδώ, είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ μέλλον, αλλά δεν θεώρησα ενδεδειγμένη την επιλογή του ως βασικός. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του Εσίτι, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου. Όταν κυνηγάς το σκορ χρειάζεται να αλλάξεις πρόσωπα, ξέρουμε σε τι είναι καλός ο Εσίτι και τι δεν μπορεί να υπηρετήσει, γι’ αυτό και έγινε η αλλαγή.

Όσο για τον Τσόλακ, είναι ένα μήνα μαζί μας και η σκέψη του είναι αυτή που έχουν και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας: πρέπει να βάλω γκολ, θέλουν να βάλω γκολ, πρέπει να βάλω γκολ. Ωστόσο, ο ίδιος θα πρέπει να μάθει τον δρόμο που θα του επιτρέψει να βάλει γκολ. Μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο απασχολημένος με το να βάλει το γκολ, παρά να σκεφτεί τι πράγματα μπορεί να κάνει για να το καταφέρει ή πώς μπορεί να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του να σκοράρει. Η δουλειά μου, επομένως, είναι να δουλέψω και αυτόν και τον Σφιντέρσκι και τον Κούτσια στο να απασχολούνται στο πώς θα βρεθούν στον σωστό διάδρομο, στη σωστή θέση, παρά (σ.σ. να τους δουλέψω) στο γκολ. Αν όλα γίνουν σωστά, τότε το γκολ θα έρθει φυσικά».

Για το αν θα μπορούσε να μείνει στο παιχνίδι ο Μουργκ: «Θα μπορούσε, δε μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό. Δεν ξέρουμε αν θα έμενε σε περίπτωση που το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η δουλειά μου όταν είμαι εκεί, στον αγωνιστικό χώρο, είναι να σκέφτομαι τι μπορούμε να αλλάξουμε. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βάλω παίκτες που θα μας έδιναν ένταση, όπως ο Τζόλης, ή που θα μαw βοηθούσε όπως βοήθησαν στο ματς με την ΑΕΚ, όπως ο Μπίσεσβαρ, γι’ αυτό τους έβαλα. Αν θα μπορούσε να μείνει ο Μουργκ; Ναι, έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.

Από την άλλη, μια σημείωση που θέλω να κάνω είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο μαζί μας, έχουν αυξηθεί τα αποτελέσματα που παίρνουν οι φιλοξενούμενοι, σε κάθε γήπεδο, όπως χθες στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μας λείπει η ώθηση που μπορούν να μας δώσουν οι φίλαθλοι. Θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, μας έμεινε ο βαθμός της ισοπαλίας μιας και δεν χάσαμε, αλλά δεν είναι αρκετός. Θέλαμε τη νίκη και να ξεκινήσουμε καλά στους ομίλους. Τέλος, αυτό που μπορούμε να πούμε για τον σημερινό αντίπαλο είναι ότι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που κατά την άποψη μου είχε περισσότερους ποδοσφαιριστές στην περιοχή και άφηνε μόνο τον Ολιβέιρα μπροστά, ο σημερινός αντίπαλος άφηνε δύο παίκτες στην επίθεση κάθε φορά που έκανε άμυνα, ώστε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις μπροστά, οπότε έπρεπε να προσέχουμε και αυτό το στοιχείο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter