Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Ο Μεντιλίμπαρ τον οδήγησε στους «16» του Conference League

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Ο Μεντιλίμπαρ τον οδήγησε στους «16» του Conference League
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Αλλαγμένος στο 100% με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός με φόρα από τις νίκες επί της Φερεντσβάρος και του ΠΑΟΚ, νίκησε απόψε τους Ούγγρους και στη Βουδαπέστη με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τις «16» του UEFA Conference League. Ετσι στη σημερινή κλήρωση (23/2, 14.00) στη Νιόν, θα είναι παρών (παρέα με τον ΠΑΟΚ) και θα έχει αντίπαλο με μια εκ των Άστον Βίλα, Μπριζ, Φενερμπαχτσέ, Φιορεντίνα, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν.

Στη «Groupama Arena» ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός. Οι Πειραιώτες μετά το 25’ άρχισαν να απειλούν την ουγγρική εστία με τους Ορτα (σουτ) και δύο κεφαλιές του Ελ Κααμπί, άουτ. Mάλιστα στο τρίλεπτο 38’-40’ ο Ολυμπιακός έχασε δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί απέναντι στην εγκλωβισμένη Φερεντσβάρος. Στο 38’ από κλέψιμο του Τσικίνιο, ο Ορτα έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Φορτούνη που τετ α τετ με τον Ντιμπούζ πλάσαρε άουτ. Και δύο λεπτά μετά, από λάθος γύρισμα του Φανί, ο Ποντένσε τετ α τετ με τον Ντιμπούζ σούταρε απελπιστικά άουτ!

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 43’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μαέ μετά από κεφαλιά του Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός το εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε προβάδισμα (0-1) στους «ερυθρόλευκους» στο 45’ (στη φάση του πέναλτι το VAR κάλεσε τον Γάλλο ρέφερι που δεν είδε την παράβαση, να δει το χέρι στο μόνιτορ κι έτσι το υπέδειξε).

Μετά το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, το καλύτερο του Ολυμπιακού την τελευταία τριετία στην Ευρώπη σε εκτός έδρας ματς, η Φερεντσβάρος που δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει αφού χρειαζόταν δύο γκολ για να ισοφαρίσει το συνολικό σκορ και τρία γκολ για την πρόκριση, βγήκε στο β’ μέρος πιο πιεστική με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε γερά στην υπόθεση-πρόκριση. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός και δεν άφηνε περιθώρια στους πελαγωμένους Ούγγρους. Μάλιστα αν ήταν πιο ουσιαστικοί στις τελικές επιλογές οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο τέρμα…

Μετά το 60’ με τον Ολυμπιακό να έχει κουραστεί από το συνεχόμενο πρέσινγκ, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία και τους Πειραιώτες να δίνουν χώρο και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Η Φερεντσβάρος δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους και στο τελευταίο δεκάλεπτο μέσα σε αποδοκιμασίες των οπαδών της τα έπαιξε όλα για όλα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν που απείλησε με το 0-2 σε βολίδα του Γιόβετιτς που έσωσε σε κόρνερ ο Ντιμπούζ που έσωσε σουτ του Τσικίνιο μετά από 1-2 με τον Ποντένσε.

Ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν «κιτρίνισε» τους Βάργκα, Αμπού Φανί.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Βίνγκο (46’ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (68’ Ροχμντάνε), Ζακάριασεν (68’ Ραμίρες), Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Μαρκίνιος (85’ Κατόνα), Βάργκα, Κόδρο (46’ Μπέσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90’ Καρβάλιο), Όρτα (74’ Ιμπόρα), Φορτούνης (74’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (79’ Γιόβετιτς), Ποντένσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter