Φεστιβάλ Αθηνών: Εγκαίνια με τέσσερις ελληνικές παραγωγές

Φεστιβάλ Αθηνών: Εγκαίνια με τέσσερις ελληνικές παραγωγές

Με τέσσερις ελληνικές παραγωγές ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 και στο θέατρο Ολύμπια. Η αρχή γίνεται με μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του περσινού προγράμματος, τη «Σφαγή των Παρισίων», που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και την κριτική επιτροπή και θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στον χώρο Δ εγκαινιάζοντας τις παραστάσεις των Ελλήνων σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ (1-4 Ιουνίου, 21:00).

Η ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, προσέγγισε το έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου με φρέσκια ματιά, αποκαλύπτοντας μέσα από την έντονη σκηνική δράση την ποίηση του τόσο ιδιαίτερου αυτού κειμένου. Η «Σφαγή των Παρισίων» (πιθανολογείται ότι γράφτηκε το 1592), θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο προβληματικό έργο του Μάρλοου, σε βαθμό που να αμφισβητείται η πατρότητά του και να εκλαμβάνεται συχνά ως συρραφή αφηγήσεων των ηθοποιών της εποχής. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης αναδεικνύει τη σχεδόν κινηματογραφική πλοκή του έργου, δημιουργώντας μία σφιχτή δομή και μία καταιγιστική σκηνική δράση. Ένα σύνολο 10 ηθοποιών αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τους 45 ρόλους του έργου, μαζί με ένα πλήθος εθελοντών ηθοποιών. Για τις ανάγκες της παράστασης ο χώρος Δ της Πειραιώς 260 διαμορφώνεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με έντονη κίνηση και μουσική.

Ακολουθούν στις 5 Ιουνίου οι δημοφιλείς κωμικοί Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου, οι οποίοι παρουσιάζουν μία βραδιά γεμάτη γέλιο, στον κήπο της Πειραιώς 260, που φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο θέαμα. Πρόκειται για μία παράσταση-αφιέρωμα στα νέα είδη κωμωδίας, όπου εκπρόσωποι του stand up comedy (στεντ απ κόμεντι) και του κωμικού αυτοσχεδιασμού συναντιούνται επί σκηνής και δημιουργούν ένα διαδραστικά σατιρικό Summer Comedy Party (Καλοκαιρινό Πάρτι Κωμωδίας), γεμάτο με απολαυστικές στιγμές αγνής κωμωδίας και μουσικές νότες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter