Φεστιβάλ ελπίδας και αισιοδοξίας κόντρα στους «δύσκολους χειμώνες»

Φεστιβάλ ελπίδας και αισιοδοξίας κόντρα στους «δύσκολους χειμώνες»

Αυτές τις µέρες ο προβληµατισµός, η ανησυχία, οι αγωνίες του λαού και των νέων παιδιών στη χώρα µας µεγαλώνουν για όσα έρχονται. Σε αυτές τις συνθήκες τα Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» σε όλη την Ελλάδα, µε κορύφωση τις εκδηλώσεις στην Αθήνα στις 22, 23, 24 Σεπτέµβρη, αποτελούν φωτεινό φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας. Συνιστούν µαζικές νεολαιίστικες συγκεντρώσεις εναντίωσης:

Στην πολιτική και στον δρόµο που βαδίζει σήµερα η κυβέρνηση της Ν∆, και προηγουµένως οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, µετατρέποντας σε «φυσιολογικό» φαινόµενο τα δύσκολα καλοκαίρια να τα διαδέχονται ακόµη πιο δύσκολοι χειµώνες. Γιατί όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, ούτε η αντιλαϊκή πολιτική ούτε οι συνέπειές της αλλάζουν. ∆ύσκολο ήταν και το φετινό καλοκαίρι για τους εργαζόµενους στον τουρισµό, για τα νέα παιδιά που πάνω στους δικούς τους µισθούς πείνας θησαυρίζουν ασταµάτητα οι µεγαλοξενοδόχοι και επιχειρηµατίες. ∆ύσκολο ήταν και για τις λαϊκές οικογένειες, αφού ακόµη και οι ολιγοήµερες διακοπές έχουν γίνει µακρινό όνειρο.

Σε εκείνους που επεξεργάζονται σχέδια και σενάρια µε τον λαό στη γωνία, απλό θεατή των εξελίξεων, για να διατηρείται σταθερό το σύστηµά τους και ακόµη πιο σταθερή η πολιτική που τσακίζει τις ζωές µας. Ολες οι αποκαλύψεις, µε αφορµή την υπόθεση παρακολουθήσεων, ανέδειξαν ότι στόχος όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι να διατηρούν στη φαρέτρα τους εργαλεία που θα βάζουν τον λαό στον «γύψο» όταν το χρειάζονται.

Σε όλους όσοι, αφού έλεγαν στον λαό επί µια δεκαετία να κάνει υποµονή για να περάσουµε τον σκόπελο της κρίσης, τώρα µας µπλέκουν στη δίνη του ιµπεριαλιστικού πολέµου, βάζουν σε νέους κινδύνους τη χώρα µας µε την πολεµική εµπλοκή της και µας προετοιµάζουν για νέες θυσίες µπροστά στην επερχόµενη ύφεση.

Οµως στα φετινά Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» κυρίως θέλουµε να νιώσει κάθε νέος άνθρωπος εµπιστοσύνη στη δύναµή του, τη δύναµη του οργανωµένου αγώνα, την ορµή που µπορεί να αποκτήσουν η οργή και η αγανάκτησή του όταν ενώνεται µε πολλούς.

Τα ελπιδοφόρα µηνύµατα από τους εργατικούς αγώνες της χώρας µας αλλά και από όλη την Ευρώπη δείχνουν τον δρόµο. ∆είχνουν ότι µπορούν τα πάντα να αλλάξουν όταν επιλογή γίνονται η οργάνωση, ο αγώνας, η αλληλεγγύη και όχι ο συµβιβασµός και η µοιρολατρία. Οπως κάνουν οι εργάτες της Μαλαµατίνας.

Οταν σταµατάς να ακούς όσους σου λένε «δεν αλλάζει τίποτε» και αποφασίζεις να δοκιµάσεις τις δυνάµεις σου. Οπως έκαναν οι εργαζόµενοι της efood.

Οταν δεν φοβάσαι να συγκρουστείς µε κανέναν αντίπαλο, όσο πανίσχυρος κι αν φαίνεται. Οπως έκαναν οι εργάτες της COSCO στον Πειραιά.

Οταν δεν συµβιβάζεσαι µε άδικους νόµους που προσπαθούν µε αυταρχισµό και καταστολή να σου επιβάλουν. Οπως κάνουν αυτές τις µέρες οι φοιτητές στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ.

Σε αυτούς τους αγώνες αλλά και σε όσους έρχονται το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και θα είναι εκεί. Ψυχή και οργανωτές όλων των µεγάλων στιγµών, που ο λαός µας σήκωσε ανάστηµα σε δύσκολες συνθήκες αυτά τα χρόνια.

Μες στους αγώνες µπορεί ο καθένας και η καθεµιά να δουν ότι έχουν επιλογή: να αντισταθούν στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν∆, να µην περιµένουν να αλλάξει η τύχη τους από δήθεν «προοδευτικούς σωτήρες», που έχουν δοκιµαστεί κι έχουν αποτύχει όπου κι αν κυβέρνησαν.
Εµπιστοσύνη στη δύναµη του οργανωµένου αγώνα, σε αυτό τον αγώνα που έχει φέρει τα µοναδικά θετικά αποτελέσµατα στη ζωή του λαού. Σε συµπόρευση µε το ΚΚΕ για να δυναµώσει η ελπίδα. Αυτή είναι η µόνη ρεαλιστική προοπτική για τον λαό. Για να ανοίξει ο δρόµος για το «µεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», τον σοσιαλισµό, τη µόνη φιλολαϊκή διέξοδο τον 21ο αιώνα!

Ο Θανάσης Σγούρος είναι μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter