Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Συγκινητικό αφιέρωμα στον Καζάκο – Παρουσία Μάγδας Φύσσα και Ντρισμπιώτη η πρώτη ημέρα (Photos)

Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Συγκινητικό αφιέρωμα στον Καζάκο – Παρουσία Μάγδας Φύσσα και Ντρισμπιώτη η πρώτη ημέρα (Photos)

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου άνοιξε η αυλαία του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του σπουδαίου Κώστα Καζάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου ξεχώρισε το αφιέρωμα στη μουσική στο θέατρο του Καμπανέλλη, συμμετείχαν οι Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Μπέζος, Βιολέτα Ίκαρη, ενώ η ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια από σπουδαία θεατρικά έργα του Καμπανέλλη σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου.

Παράλληλα, ακούστηκαν τραγούδια από «Το μεγάλο μας τσίρκο» και τον «Εχθρό λαό». Και τα δύο έργα είχαν παρουσιαστεί από τον Θίασο Τζένη Καρέζη – Κώστα Καζάκου τη δεκαετία του ’70.

Ο «Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας» στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Στον χώρο όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή βρίσκεται και ο «Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας», με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ να επισκέπτεται το στέκι, έχοντας εγκάρδια συνομιλία με τη Μάγδα Φύσσα, η οποία του προσέφερε την έκδοση «Όρθιος σε δημόσια θέα».

Στο Στέκι Αθλητισμού βρέθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και τα 35 χιλιόμετρα βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, όπου είχε σύντομη συνομιλία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος της προσέφερε λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η 38χρονη αθλήτρια αποτελεί παράδειγμα πίστης και θέλησης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση των κομμουνιστών, με παρεμβάσεις από οργανώσεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και ομιλίες για τις ερωτικές σχέσεις, τον πόλεμο και την ταξική σύγκρουση στην ελληνική λογοτεχνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter