Φεύγουν από το Τσάμπιονς Λιγκ οι αγγλικές ομάδες;

Φεύγουν από το Τσάμπιονς Λιγκ οι αγγλικές ομάδες;

Η βρετανική εφημερίδα SUN σε δημοσίευμά της επανέρχεται για την πρόθεση των αγγλικών ομάδων να αποχωρήσουν από το Τσάμπιονς Λιγκ και να βάλουν μπρος τα σχέδια για μια νέα ευρωπαϊκή Λίγκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγγλικές ομάδες δυσκολεύονται οικονομικά και θέλουν να εξασφαλίσουν συγκεκριμένα ετήσια έσοδα από τη σταθερή συμμετοχή τους σε μια ευρωπαϊκή Λίγκα. Τονίζεται, επίσης, ότι στο σχέδιο προβλέπεται -όπως και στο NBA- η δημιουργία salary cup για τους ποδοσφαιριστές, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

«Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μπορεί να αποτρέψει έξι ή επτά αγγλικούς συλλόγους να αποχωρήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους κορυφαίους συλλόγους από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία κτλ ώστε να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκη Σούπερ Λίγκα μέσω της οποία θα διαπραγματευθούν ένα μεγάλο συμβόλαιο, σε ευρωπαϊκό ή ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, έναντι δισεκατομμυρίων λιρών.

Θα μπορούσαν να πουλήσουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και όχι μόνο, σε Amazon, 21st Century Fox, Netflix κλπ. Ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθεί ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Τσέλσι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης κάθε οκτώ εβδομάδες, κάθε σεζόν;» ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα ειδικός αναλυτής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter