Φιάσκο της ΝΔ για την Προανακριτική κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή

Φιάσκο της ΝΔ για την Προανακριτική κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή

Στο κενό έπεσε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον των Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής κατά των τριών υπουργών της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταψήφισαν, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων απείχε, ενώ το Κίνημα Αλλαγής έριξε στις τρεις κάλπες δικό του ψηφοδέλτιο, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου που διαφοροποιήθηκε υπερψηφίζοντας.

Διαβάστε σχετικά: Διαφοροποιείται ο Βενιζέλος για την Προανακριτική κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή

Η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατράπηκε σε μία κόντρα εφ’ όλης της ύλης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να καταναλώσει τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησης του για ζητήματα που ουδεμία σχέση είχαν με το επίμαχο θέμα, εγκαλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα εθνικά ζητήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Ολομέλεια έστειλε μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν πως «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ». Ως προς το επίδικο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού και άσκηση φθηνής επικοινωνιακής γυμναστικής το αίτημα της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που ήρθε στην επιφάνεια μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου Novartis.

Οι ψήφοι:

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ψήφισαν 267 βουλευτές, υπέρ 88, κατά 145, «παρών» 1 και άκυρα 33.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ψήφισαν 267 βουλευτές, υπέρ 86, κατά 149, «παρών» 1 και άκυρα 31.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ψήφισαν 267 βουλευτές, υπέρ 86, κατά 151, «παρών» 1 και άκυρα 29.

Ψήφισαν λάθος!

Αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αναντιστοιχία που προκύπτει στα άκυρα ψηφοδέλτια, αφού η μόνη ανάλογη εκπεφρασμένη στάση ήταν του Κινήματος Αλλαγής που αριθμεί 26 βουλευτές, εκ των οποίων ο Σπύρος Δανέλλης απουσίαζε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερψήφισε. Σύμφωνα με την ενημέρωση, εννέα ψηφοδέλτια που προορίζονταν για άλλη κάλπη βρέθηκαν σε αυτή του Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιστοίχως 12 στη ψηφοδόχο του Ανδρέα Ξανθού και εννέα σε αυτή του Παύλου Πολάκη. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι δυσκολεύτηκαν αρκετά για να ρίξουν τη σωστή ψήφο στη σωστή κάλπη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter