Κοζάνη: Φιέστα Μητσοτάκη για το έργο της Πανεπιστημιούπολης που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κοζάνη: Φιέστα Μητσοτάκη για το έργο της Πανεπιστημιούπολης που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στις προεκλογικές φιέστες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά από τη Δυτική Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στην Κοζάνη για τα εγκαίνια του νέου campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, έχοντας στο πλευρό του τη Νίκη Κεραμέως και τοπικούς φορείς. Εκεί μοίρασε για ακόμη μια φορά υποσχέσεις και παχιά λόγια -ελέω προεκλογικής περιόδου-, παρουσιάζοντας ουσιαστικά ως πρότζεκτ της κυβέρνησής του την ανέγερση της νέας Πανεπιστημιούπολης.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός άφησε εντέχνως στην άκρη το γεγονός πως η υπογραφή της σύμβασης του έργου και η έναρξη της κατασκευής του άρχισε το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αγνόησε» τη σημαντική αυτή παράμετρο, «καπελώνοντας» το εν λόγω έργο, μη διστάζοντας μάλιστα να μιλήσει για ενίσχυση της Δυτικής Μακεδονίας και των παιδιών «που πρέπει να μείνουν για να σπουδάσουν στον τόπο τους».

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το γεγονός πως το 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχαν καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου), το οποίο συντέλεσε στην ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το γεγονός πως ως πρωθυπουργός πλέον είχε εισηγηθεί την κατάργηση Τμημάτων στο εν λόγω ΑΕΙ, τότε γίνεται απολύτως φανερό το πόσο πραγματικά ευαισθητοποιημένος είναι για ζητήματα Παιδείας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter