FIFA: Απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στην Τσέλσι!

FIFA: Απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στην Τσέλσι!

Μετά τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε τώρα η σειρά της Τσέλσι να πληρώσει ακριβά την παραβίαση κανονισμών σε ότι αφορά στην προσέγγιση παικτών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Οπως έγινε γνωστό πριν λίγο από επίσημα χείλη, η FIFA τιμώρησε την Τσέλσι με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους! Ποινή που συνοδεύεται από χρηματικό πρόστιμο 600.000 ελβετικών φράγκων (λίγο πάνω από 460.000 λίρες).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Λονδρέζοι κρίθηκαν ένοχοι για την παραβίαση του άρθρου 19 της FIFA που έχει να κάνει με ζητήματα μετακίνησης ανήλικων παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη, με το αγγλικό “Sky Sports” να αναφέρει πως η τιμωρία αφορά τουλάχιστον 12 περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών την τελευταία εξαετία. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο Μπερτράντ Τραορέ, που αγωνίστηκε στον σύλλογο από το 2014 ως το 2017 (και πλέον αγωνίζεται στην Λιόν).

Η γαλλική ιστοσελίδα “Mediapart” υποστηρίζει σε δημοσίευμα της, ότι η έρευνα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ξεκίνησε από στοιχεία που διέρρευσαν μέσω των Football Leaks και αναφέρει πως η FIFA εξέτασε 19 συνολικά παίκτες που αποκτήθηκαν από την Τσέλσι, με 14 εξ αυτών να μην είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους όταν έγιναν οι σχετικές συμφωνίες, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της.

Σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, η ποινή εκτός του ότι είναι εφέσιμη, αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου με εξαίρεση μόνο την γυναικεία ομάδα της Τσέλσι αλλά και την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας. Τέλος διευκρινίστηκε ότι το κλαμπ μπορεί ελεύθερα να αποδεσμεύει ποδοσφαιριστές του στο διάστημα που ισχύει η τιμωρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter