FIFA: «Απορρίπτουμε την European Super League»

FIFA: «Απορρίπτουμε την European Super League»

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής επιστολής – «βόμβα» 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για την περίφημη European Super League, η FIFA με ανακοίνωση της απάντησε επίσημα ότι απορρίπτει τη δημιουργία του «κλειστού» πρωταθλήματος και συστήνει “ψύχραιμο και εποικοδομητικό διάλογο” με όλες τις πλευρές..

Αναλυτική η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Κατόπιν πολλών αιτημάτων από ΜΜΕ και όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, η FIFA επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι στέκεται άτεγκτη υπέρ της αλληλεγγύης στο ποδόσφαιρο και του μοντέλου αναλογικού διαμοιρασμού που μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ως άθλημα, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον η ανάπτυξη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι η βασική αποστολή της FIFA.

Σύμφωνα με τα καταστατικά μας, κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση, είτε εθνική, τοπική ή παγκόσμια, πρέπει πάντα να αντανακλά τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης, της ανοιχτής συμμετοχής, της ακεραιότητας, της αναλογικής οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, οι διοικητικοί φορείς του ποδοσφαίρου θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα, αθλητικά και διπλωματικά μέσα για να διασφαλίσουν ότι αυτά θα τηρηθούν. Με αυτό το υπόβαθρο, η FIFA μπορεί μόνο να εκφράσει την απόρριψη μιας “κλειστής ευρωπαϊκής αποσχιστικής λίγκας”, εκτός της δομής του διεθνούς ποδοσφαίρου, που δεν σέβεται τις προαναφερθείσες αρχές.

Η FIFA πάντα στέκεται υπέρ της ενότητας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές των έντονων συζητήσεων σε ήρεμο, εποικοδομητικό και ισορροπημένο διάλογο, για το καλό το παιχνιδιού και στο πνεύμα της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι. Η FIFA φυσικά θα κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να συνεισφέρει σε έναν εναρμονισμένο δρόμο προς τα εμπρός για το γενικό συμφέρον του ποδοσφαίρου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter