FIFA: Πάρτε μέτρα ή Grexit

FIFA: Πάρτε μέτρα ή Grexit

FIFA και UEFA περιμένουν μέτρα από την Πολιτεία, την ΕΠΟ και την Super League για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποβληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας τονίζοντας τους κινδύνους για τις ελληνικές ομάδες στην περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβαίνουν ακραίες καταστάσεις στα γήπεδα της Λίγκας. «Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά ο Χούμπελ, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να έχουμε δέσμευση και υπόσχεση απ’ όλους ότι θα σέβονται το παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ ανέφερε 2-3 φορές πως ο ρόλος της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι συμβουλευτικός προς την ΕΠΟ και στην συνέχεια στάθηκε στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ολοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου. Αυτά είναι απαράδεκτα. Αυτή η συμπεριφορά μας πίεζε να έρθουμε εδώ και να προβούμε σε συστάσεις. Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Επαναλαμβάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό».

Για τη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, ο Αυστριακός παράγοντας είπε: «Μιλήσαμε σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις».

Ακολούθως, έκανε μία γενική τοποθέτηση: «Δεν είναι στο συμφέρον κανενός να είναι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό επηρεάζει και την Εθνική σας ομάδα. Γιατί όταν παίζουν ελληνικές οι ομάδες στην Ευρώπη ακολουθούνται όλοι οι κανόνες; Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σημαίνει κάτι η συγγνώμη του Σαββίδη, ο Χούμπελ, απάντησε ως εξής: «Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter