FIFA: Ποινική δίωξη στον Τζάνι Ινφαντίνο

FIFA: Ποινική δίωξη στον Τζάνι Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι επίσημα κατηγορούμενος από τις ελβετικές αρχές! 

Η εισαγγελία άρχισε ερευνά πριν από 4,5 χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του ως προέδρου της FIFA, σχετικά με την ανάθεση από τον Ινφαντίνο σύμβασης τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε μια υπεράκτια εταιρεία, την περίοδο που ήταν επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

Ο Ελβετός παράγοντας είχε ανησυχήσει για την έρευνα των διωκτών αρχών και απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ, ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους. «Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε το email που αποκαλύφθηκε. Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε βοηθήσει σε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο, απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016.

Ο Λομπέρ από τον Μάρτιο του 2015 ήταν υπεύθυνος για την έρευνα των σκανδάλων διαφθοράς της FIFA, αλλά παραιτήθηκε όταν το δικαστήριο συμπέρανε ότι κάλυψε συναντήσεις με τον Ινφαντίνο και είχε πει ψέματα στους ανακριτές, ενώ το γραφείο του διερευνάται για διαφθορά.

Τη ποινική δίωξη σε βάρος των δύο ανδρών διέταξε ο Ελβετός ειδικός ανακριτής Στέφαν Κελέρ προκειμένου να εξεταστεί η φύση των συναντήσεων που είχε ο Ινφαντίνο με τον Λομπέρ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για «συμπαιγνία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter