Ποιες είναι οι εναλλακτικές

FIFA στην Γ.Σ. ΕΠΟ: «Καλό θα ήταν να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit»

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στο Πάρκο Γουδή με την παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA και βασικό θέμα την ψήφιση του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τις περιβόητες εκλογές…

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Νοντάρ Αχαλκάτσι, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ένα ενδεχόμενο, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθεί και πιστεύει ότι θα υπάρξει τελικά λύση.

"Πιστεύουμε πολύ στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον του. Ελπίζω να πάρετε και πιστεύω ότι θα πάρετε μια καλή απόφαση για την ομαλότητα. Θέλω να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μαζί με τους συναδέλφους μου από την UEFΑ συναντηθήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και δουλέψαμε για τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και θέλω να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποιες πρόσθετες αλλαγές που θα σας παρουσιαστούν σήμερα. Δεν θέλω να πω περισσότερα για’ αυτό και ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση και πρέπει να σας πληροφορήσω ότι σε 3 μέρες έχουμε την συνάντηση των συνομοσπονδιών της UEFA και ένα από τα θέματα συζήτησης είναι η Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική. Αν είναι η αρνητική, τότε θα λάβει η Επιτροπή Συνομοσπονδιών την απόφαση για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση.

Διαβάζω πολλές εφημερίδες και είναι το Grexit μια επιλογή, αλλά δεν το θέλω. Μια άλλη επιλογή είναι η παράταση της επιτροπής εξομάλυνσης. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. FIFA και UEFA θα έχουν παρουσία και μετά τις εκλογές τον επόμενο μήνα. Θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της νέας διοίκησης της ΕΠΟ. Θα έχουμε παρουσία εδώ. Θα υπάρχουν σχόλια σε επίπεδα διοίκησης.

Επίσης, γνωρίζουμε το πρόβλημα με την διαιτησία. Έχουμε ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση της διαιτησίας στη χώρα σας. Αφορά τον αριθμό της σύνθεσης της ΚΕΔ, ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΚΕΔ. Άλλο θέμα είναι η εισαγωγή του συστήματος video assistant referee. Πολλά μέτρα για να σας στηρίξουμε και να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ για να λάβουμε μια σημαντική απόφαση και πιστεύομε ότι θα έχουμε την στήριξή σας και να ξέρετε ότι μετά θα σας στηρίξουμε και εμείς".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.