Φιλελεύθερες μπούκλες

Φιλελεύθερες μπούκλες

Ομορφος και θαυμαστός είναι ο κόσμος μας και γεμάτος ανατροπές που επιφυλάσσουν μικρές εκπλήξεις στη μονότονη ζωή μας. 

Εκεί που οι όμορφοι και θαυμαστοί φιλελεύθεροι τις μικρές ώρες της νύχτας και αφού το δέκατο σφηνάκι Glenfiddich τους είχε θολώσει λογισμό και βλέμμα γύριζαν με ύφος παραζαλισμένα περισπούδαστο να κατακεραυνώσουν κάθε έννοια δημόσιου στο κοινωνικό πεδίο. Παιδεία; Να ιδιωτικοποιηθεί στο σύνολό της. Υγεία;

Επίσης (θυμάστε τον Αδωνη Γεωργιάδη ως υπουργό Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να επαίρεται για τις απολύσεις γιατρών ζητώντας να τις χρεώσουμε στον ίδιο και όχι στην τρόικα; Λίγα χρόνια μετά τον επιβραβεύσαμε για τους από τηλοψίας λεονταρισμούς του). Ενέργεια; Αναμφισβήτητα. Τηλεπικοινωνίες; Ούτε λόγος. Συγκοινωνίες; Ούτε βήμα πίσω από το «πετυχημένο» μοντέλο του ΟΑΣΘ. Εκκλησία; Ε όχι και μέχρι εκεί. Τα του Θεού στο κράτος. Αστυνόμευση; Αδύνατο• το μόνο μονοπώλιο που πρέπει να παραμείνει στο κράτος είναι της καταστολής και της βίας. Τσούγκριζαν άηχα –ως άρμοζε στο κοινωνικό τους στάτους– τα τελευταία σφηνάκια τους και με χαζοχαρούμενο υπομειδίαμα άφηναν πίσω τους τη νυχτερινή κραιπάλη βέβαιοι πως την επομένη θα ξημέρωνε μια καινούργια μέρα, ο αέρας της οποίας θα ανέμιζε τις μπούκλες τους φιλελεύθερα.

Και ήρθε ένας τόσο δα μικρός ιός για να καταστρέψει τον αγγελικά πλασμένο κόσμο τους και να ισιώσει τις μπούκλες τους. «Μα είναι δυνατόν το τεστ για τους ιούς στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα να κοστίζει 300 ευρώ;» φωνάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι, γιατί λειτουργούν με χρηματοοικονομικά κριτήρια» θα απαντούσε ο παλιός ανέμελος εαυτός τους. Αλλά τώρα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις επιταγές του Φρίντμαν γιατί η φιλελεύθερη μπούκλα τους ίσιωσε και ο φόβος τους μπροστά σε έναν τόσο δα μικρό ιό τους κάνει να φωνάζουν το κράτος και τη μαμά τους για βοήθεια. Και αφού τους σώσει το κράτος θα επιστρέψουν στο ιδεολογικό τους κομμωτήριο για να δώσουν λάμψη στις χοντρές τους μπούκλες και να αιχμαλωτίζουν με την καθαρότητα και τη σαφήνεια των επιχειρημάτων τους το… πόπολο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter