Φίλης: Η Εκκλησία τα θέλει όλα δικά της

Φίλης: Η Εκκλησία τα θέλει όλα δικά της

«Αυτό ξέρετε πως το λένε: Τα εμά εμά και τα σα εμά» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία επιμένει στη διατήρηση του καθεστώτος του δημοσίου υπαλλήλου για τους ιερείς, αλλά αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για να συζητήσει με το κράτος σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ως προς το επέκεινα, ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7, είπε «θα δούμε τι θα γίνει» πρόσθεσε όμως το ρητορικό ερώτημα: «Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;»

Υπενθύμισε εξάλλου ότι «η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εν σύνολω και όχι ό,τι συμφέρει τον καθένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο».

Ο κ.Φίλης σχολίασε επίσης ότι: «Ο Ιερώνυμος, παρά όσα μας είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ψήφισε άλλα τελικά, αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευστώ».

Είπε επίσης πως: «Είχε γίνει και με το μακεδονικό το ίδιο, είχε πει άλλα στην αρχή, “όχι στα συλλαλητήρια”, μετά πήγαν όλοι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου» και πρόσθεσε: «Είναι ένα παιχνίδι αυτό διπλωματίας εκκλησιαστικής, με στόχο τα εμά εμά και τα σα εμά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter