Φίλης: Η κυβέρνηση δεν θα επαναφέρει την αμαρτωλή πρακτική των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Photos)

Φίλης: Η κυβέρνηση δεν θα επαναφέρει την αμαρτωλή πρακτική των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Photos)

Ο Νίκος Φίλης έκρινε ως κατανοητές τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη μη συζήτηση της τροπολογίας για τη σύμβαση ύψους 230 εκατ. ευρώ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την εταιρία Lockheed Martin αναφορικά με την αναβάθμιση των F-16 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επισήμανε εμμέσως στον κ. Καμμένο ότι για να συντελείται η νομοθετική θωράκιση, τότε πρέπει να γνωρίζουν οι βουλευτές των αρμόδιων Επιτροπών τι προβλέπουν οι εκάστοτε συμβάσεις. «Το επιχείρημα πως δεν μοιράζουμε εμείς τις δουλειές αλλά η Lockheed, ελέγχεται» είπε ο κ. Φίλης και εξήγησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες επιχειρήσεις δουλεύουν και κάνουν το παιχνίδι στη χώρα. «Πρέπει να κουβεντιάσουμε στην Επιτροπή. Τονίζω ότι από τη σημερινή συνεδρίαση -που προχωρήσαμε με ένταση που την κατανοώ, ο υπουργός είναι πρόθυμος να θεραπεύσει το λάθος να μην συζητηθεί το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή» διαπίστωσε, ενώ επισήμανε και το εξής: «Η κυβέρνηση, όπως είχε πει το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα επαναφέρει την αμαρτωλή πρακτική των αντισταθμιστικών ωφελημάτων»,.

Περνώντας στο Μακεδονικό, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι όπως φαίνεται και από ανακοινώσεις άλλων κομμάτων (σ.σ. εννοώντας το Ποτάμι), η κυβέρνηση θα καταφέρει και θα περάσει από τη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπεραίνοντας ότι «η φιλολογία έχει καταρρεύσει».

«Θα πιουν όλο το πικρό ποτήρι» είπε ο πρώην υπουργός για τους βουλευτές της ΝΔ που -κατά τα λεγόμενά του- κατανοούν την αναγκαιότητα να κυρωθεί η διμερής συμφωνία και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να συνειδητοποιήσει πως η κυβέρνηση δεν θα πέσει.

Απάντηση από Μπακογιάννη – Αμυρά

Παίρνοντας το λόγο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, παρατήρησε ότι ήδη έχει έρθει η επόμενη κοινοβουλευτική μέρα, σημειώνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πλέον… χωρίσει.

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο κ. Αμυράς απάντησε στον Ν. Φίλη ότι «αν δεν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης, ξεχάστε το Ποτάμι και τις Πρέσπες. Το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου». 


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter