Φίλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως delivery των κολεγίων

Φίλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως delivery των κολεγίων

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθηνών, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά τη ρύθμιση για τα κολέγια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια και μέσω αυτού θα αναγνωριστούν από το «παράθυρο» τα κολέγια ως ισότιμα με τα ΑΕΙ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε δήλωσή του έξω από τη Βουλή: «Η κυβέρνηση λειτουργεί ως delivery των κολεγίων».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη:

Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια. Στην ουσία, μειώνεται η ήδη προβληματική χρηματοδότησή τους, κλείνουν τμήματα που έπρεπε να ανοίξουν και το σημαντικότερο, αναγνωρίζονται «από το παράθυρο», τα κολέγια ως ισότιμα με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Πρόκειται για μια ρύθμιση, που δεν την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την επιλέγει και την επιβάλλει η κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως delivery των κολεγίων.

Έχει ξεσηκωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ. Είναι μια ρύθμιση έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα, που έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τονίζω. Δεν μας την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση την επιλέγει και την επιβάλλει εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter