Φίλια πυρά κατά Πέτσα: Ακόμα και το «Βήμα» δικαιώνει Χουλιαράκη-Κρέτσο για τις ενισχύσεις του Τύπου

Φίλια πυρά κατά Πέτσα: Ακόμα και το «Βήμα» δικαιώνει Χουλιαράκη-Κρέτσο για τις ενισχύσεις του Τύπου

Νέες φίλιες βολές δέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τη διάταξη που πέρασε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του Τύπου ανεξάρτητα αν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και πληρώνουν ή όχι τους εργαζόμενους.

Μετά την Καθημερινή του Αλαφούζου και το Συγκρότημα Μαρινάκη με δημοσιεύσεις στα Νέα σαββατοκύριακο και στο Βήμα της Κυριακής καταφέρονται με σκληρά λόγια κατά του Πέτσα μιλώντας για ενίσχυση λαθρόβιων εντύπων, δικαιώνοντας τον προηγούμενο νόμο των Χουλιαράκη-Κρέτσου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα η στήλη Βηματοδότης γράφει «Εξέπληξε αρνητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας με την τροποποίηση που επέβαλε στο καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων. Με απόφασή του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμη και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμη και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους.

Η προηγούμενη ρύθμιση των κ.κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου απαιτούσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και διευκρίνιζε ότι εάν οφείλονταν ποσά σε εργαζομένους, η ενίσχυση θα κατευθυνόταν σε αυτούς. Προφανώς η χωρίς καμία υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας, για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα Ταμεία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς πρέπει να εξηγήσει στους εκδότες [που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία γιατί πρέπει να ενισχυθούν εκδότες που διαβιούν λαθρόβια ενάντια στο κράτος και τους εργαζόμενούς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter