Φιλικά πρόσωπα Μητσοτάκη-Στουρνάρα βάφουν γαλάζιο και το Μέγαρο Μουσικής

Φιλικά πρόσωπα Μητσοτάκη-Στουρνάρα βάφουν γαλάζιο και το Μέγαρο Μουσικής

Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του πρωθυπουργικού ζεύγους στελεχώνουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Οικογενειακοί φίλοι του Κυριάκου, συνεταίροι της Μαρέβας και άνθρωποι που υπηρέτησαν το σκληρό μνημονιακό στρατόπεδο φιγουράρουν στους επιλεχθέντες της κυβέρνησης ΝΔ για να στελεχώσουν το ΔΣ ενός ιστορικού οργανισμού.

Η Ευθαλία Καπιτσίνα ανακοινώθηκε ότι είναι η νέα γενική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τριετή θητεία. Μία γυναίκα που υπήρξε επίλεκτο μέλος της ομάδας του Γιάννη Στουρνάρα την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών και διευθύντρια του γραφείου της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου την οποία κάποια δημοσιεύματα είχαν χαρακτηρίσει τότε «μικρό υπουργό Οικονομικών» και «αμαζόνα» του Υπουργού. Τη διόρισε αρχικά γενική γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια γενική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών (στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Μέργου). Το ενδιαφέρον είναι ότι και η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ανήκει από τον Ιανουάριο στο δυναμικό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αφού ορίστηκε πρόσφατα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σκληρή «μνημονιακή», η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στην επιτροπεία, ενώ είχε γίνει γνωστή όταν τον Οκτώβριο του 2012 λιποθύμησε μπροστά στον Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια δεκάωρων διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ. Μετά το 2015 έγινε πρόεδρος στην PQH, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων .

Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου φέρεται όσο ήταν Γενική Γραμματέας να παρέχει εξ αποστάσεως υπηρεσίες στην PQH έναντι 80 χιλιάδων ετησίως, η οποία βάσει του επίμαχου δημοσιεύματος – αν και είχε μετοχικό κεφάλαιο μόλις 24 χιλιάδες- ανέλαβε ρόλο εκκαθαριστή για δάνεια που έχουν περάσει στις λεγόμενες «bad banks» (κακές τράπεζες), ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η διαδικασία και η τελική επιλογή της εταιρείας ήταν αρμοδιότητα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «στη συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανατεθεί το έργο της εκκαθάρισης, με μεγάλες αμοιβές οι οποίες δεν έχουν ομολογηθεί από την ΤτΕ αλλά προκύπτουν από τους ισολογισμούς της εταιρείας και από τα στοιχεία που δείχνουν πόσα εισπράττει και πόσα τελικώς αποδίδει. Η συγκεκριμένη εταιρεία, πέρα από το μηδενικό ρίσκο που έχει για τις εκκαθαρίσεις με ταυτόχρονες μεγάλες αμοιβές, δεν διαθέτει ούτε δικό της προσωπικό, αφού οι υπάλληλοι που χρησιμοποιούνται πληρώνονται από τις υπό εκκαθάριση τράπεζες».

Ο κολλητός του Κυριάκου από το κολέγιο

Ο γνωστός επιχειρηματίας Σπήλιος Μανιάς που φιγουράρει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου είναι κολλητός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους πρώτους που βρέθηκαν στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο. Κάνουν παρέα από την εποχή που ήταν συμμαθητές στο κολέγιο Αθηνών και συναντιούνται συχνά σε κοσμικές εκδηλώσεις. Η σύζυγος του και δικηγόρος Άννα Ροκοφύλλου μάλιστα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η οικογένεια Τραυλού και η Μαρέβα

Η οικογένεια Τραυλού ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο επειδή η γνωστή εφοπλίστρια και στενή φίλη της Μαρέβας Μητσοτάκη, Μελίνα Τραυλού καταζητούνταν από τις αρχές προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου για παράβαση του άρθρου 208 του Ν.187/1973 για ναύτες που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους. Λίγες μέρες μετά τη δίωξη πάντως εμφανίστηκε σαν να μην τρέχει τίποτα στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μέλος του Δ.Σ. των Ελλήνων Εφοπλιστών! Πλέον, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι στην οικογένεια Τραυλού, αφού ένα από τα πρόσωπα που επελέγησαν να στελεχώσουν το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι και αυτό της Μαρίτσας Τραυλού, μητέρας της Μελίνας Τραυλού. Είναι εικαστικός, σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή και δημιουργού της εταιρείας Neptune Lines Νίκου Τραυλού.

Η Μελίνα Τραυλού, η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι όχι απλά επιστήθια φίλη της Μαρέβας Μητσοτάκης, αλλά και συνεργάτης της. Συγκεκριμένα συνυπήρξαν στο Δ.Σ. της εταιρείας MG Capital Advisors την οποία ίδρυσε η σύζυγος του πρωθυπουργού το 2007, ενώ το διοικητικό συμβούλιο συμπλήρωνε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, γνωστός για την εμπλοκή του στα Panama Papers. Η εταιρεία μετέπειτα μετεξελίχθηκε στην εταιρεία ρούχων Zeus & Dione. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε τον Ιούνιο του 2017 η Μελπομένη Τραυλού συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση με το 7% των μετοχών, έβαλε στην αύξηση 140.020 ευρώ και αύξησε το ποσοστό της στο 7,56%. Συμμετείχε επίσης ενεργά στην Endeavor Greece από το 2012, στην οποία είχε ηγετικό ρόλο και η Μαρέβα Γκραμπόβσκι.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για να τιμήσει την έκθεση κεραμικής και γλυπτικής της Μαρίτσας Τραυλού και μάλιστα φωτογραφήθηκε μπροστά σε μία από τις εγκαταστάσεις στο χώρο και η εικόνα έκανε τότε τον γύρο των ΜΜΕ. Επίσης, το πρωθυπουργικό ζεύγος επισκέπτεται συχνά το κτήμα της οικογένειας Τραυλού στο Καπανδρίτι.

Και άνθρωπος του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ακόμη ένα όνομα που προκαλεί αίσθηση είναι η περίπτωση της Χριστίνας Μπουσελέγκα το όνομα της οποίας είχε έρθει στην επικαιρότητα το 2017 όταν και είχε καταγγελθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε διοριστεί σε διάφορες θέσεις με μόνο ουσιαστικό προσόν ότι υπήρξε συνεργάτης υπουργών ή του τότε αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, με υπογραφή του τότε Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, διορίστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2013 αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΦΕΚ 497/ 15 Οκτωβρίου 2013). Μέχρι να φτάσει στην θέση της αντιπροέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, η κυρία Μπουσουλέγκα είχε διατελέσει: α. Συνεργάτης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου (ΦΕΚ 141/21 Απριλίου 2010). β. Συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου (ΦΕΚ 248/3 Αυγούστου 2011 και ΦΕΚ 457/23 Δεκεμβρίου 2011). γ. Μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΦΕΚ 94/6 Μαρτίου 2012), θέση την οποία ανέλαβε και κατείχε πριν καν ολοκληρωθεί η θητεία της στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι που έγινε μόνο μετά την παραίτηση του τελευταίου (ΦΕΚ 140/26 Μαρτίου 2012).

Μεταξύ των επιλεχθέντων για το Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής, βρίσκεται και η Θάλεια Καραΐνδρου, κομματικό στέλεχος και πρώην υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2015.

Το νέο Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε στο τέλος του Δεκεμβρίου τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ). Στο ενδεκαμελές συμβούλιο, έξι μέλη ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δύο ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τρία υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίστηκαν οι:

-Σπήλιος Μανιάς, επιχειρηματίας, αριστίνδην μέλος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

-Χριστίνα Μπουσουλέγκα, νομικός, τέως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

-Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

-Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ΒΒΒ νομικός, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών

-Νίκος Πιμπλής, νομικός, πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

-Μαρίτσα Τραυλού, εικαστικός

Από το Υπουργείο Οικονομικών ορίστηκαν οι: (σε αλφαβητική σειρά)

Γεώργιος Δονάτος, οικονομολόγος, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και πρώην Κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θάλεια Καραΐνδρου, αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ

Παρέμειναν στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τρία μέλη που είχαν υποδειχθεί από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»:

Κωνσταντίνος Αιλιανός

Παναγιώτης Δημαράς

Ιωάννης Μαρίνος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter